Experimentul NASA a avut loc în 1965. Pentru asta a fost ales un delfin pe nume Peter și o antrenoare care trebuia să vorbească limba engleză. Deși lucrurile păreau în regulă, proiectul a luat o turnură bizară, potrivit The Science Times, citat de republicworld.com.

Citește și: De ce se teme lumea de submarinul Belgorod. A fost reperat în oceanul Arctic

Agenţia a angajat-o pe Margaret Howe Lovatt, cercetătoare în domeniul animalelor, pentru a-l învăţa pe delfin să vorbească. Se pare că lecţiile au avut loc într-un mediu semi-acvatic, timp de şase zile pe săptămână. Era vorba despre un laborator acvatic, unde Margaret s-a mutat pentru a fi mai aproape de delfin.

Un neurolog și un astronom au pus la cale un experiment ciudat

NASA dorea ca în urma experimentului să creeze o comunicare animală-umană. Lecțiile de engleză au continuat, iar mamiferul a dezvoltat sentimente faţă de Lovatt, deoarece îi plăcea să fie lângă dresorul ei. De fapt, relaţia dintre cei doi a devenit chiar fizică, conform mai multor surse media. Într-un interviu anterior acordat de Lovatt, aceasta îl descrisese pe Peter ca fiind un „pretendent obsedat” care o urmărea peste tot şi care devenea depresiv atunci când era separat.

Margaret și delfinul erau din ce în ce mai apropiați.

Cei doi locuiau în casa construită special pentru ei. Jumătate din ea era inundată cu apă, iar femeia își vedea de treabă pentru că era angajată să locuiască cu el.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Afirmații dure în cazul Roxanei, românca sfâșiată de rechin în Egipt: ”Am fost minţiţi!”

Cu timpul, femeia l-a învățat pe Peter să scoată anumite sunete, iar el răspundea cu zgomote similare. Experimentul începuse să dea roase, dar delfinul făcea chestii ciudate. El a generat o legătură intimă cu Margaret care l-a condus spre sfârșit.

Dresoarea trebuia să-l atingă pe delfin, iar ulterior animalul a devenit obsedat de ea. Specialiștii spun că delfinul a început să fie profund îndrăgostit de ea, iar experimentul începuse să fie controversat. Apoi au pornit criticile, iar inițiatorii cercetării erau acuzați de abuz de animale.

Experimentul a fost oprit, deși nu ajunseseră la progresele așteptate. Peter a fost dus înapoi într-un acvariu, dar era total schimbat. Delfinului îi era tot mai dor de Margaret, așa că a decis să se sinucidă. Peter și-a luat viața din iubire, coborând pe fundul bazinului și nevrând să mai iasă să respire. Astfel, îngrijitorii l-au găsit plutind, fără viață.

Margaret i-ar fi dat niște medicamente delfinului

Oamenii de ştiinţă au testat nişte medicamente şi pe câteva animale, inclusiv pe delfini, în timp ce experimentul pe Peter era în curs de desfăşurare. Deşi doar câţiva erau autorizaţi să folosească drogul pe animale, Lovatt a fost acuzată că i-a injectat lui Peter LSD pentru a-l exploata în cadrul experimentului.

Cu toate acestea, Lovatt a respins toate acuzaţiile şi şi-a continuat lecţiile cu Peter. Însă, comunitatea ştiinţifică a devenit din ce în ce mai nemulţumită de Lovatt, ceea ce a dus în cele din urmă la încetarea finanţării experimentului.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Delfini morți din cauza manevrelor militare

Cazul delfinului Peter a scos la iveală un aspect important în ceea ce priveşte animalele captive. Citându-l pe Brian Palmer de la revista Slate, Science Times a declarat că determinarea sinuciderii animalelor este dificilă, deoarece necesită o colecţie de capacităţi cognitive de ordin superior. Pe de altă parte, Lori Marino, cercetător în neuroştiinţe comportamentale şi expert în delfini, a declarat că delfinii au capacitatea cognitivă de a planifica şi de a realiza o sinucidere.

Citește și: VIDEO Pericol în SUA! Doi rechini au fost filmați chiar lângă mal în timp ce în apă erau oameni: „Ieșiți din apă!”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si