Close sidebar
Close sidebar

Fiul cunoscutului interlop Austrianu, vizat de polițiștii din Prahova într-un dosar de camătă

Poliţiştii din Ploieşti au efectuat, marţi dimineaţă, patru percheziţii la persoane bănuite de camătă, înşelăciune şi conducerea unui vehicul de către o persoană a cărei exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendată. Potrivit unor surse, în acest dosar este vizat, printre alţii, fiul cunoscutului interlop ploieştean Austrianu.

Sorin Negru,

Austrianu, reținut și eliberat la începutul anului 2024


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Fiul cunoscutului interlop ploieştean Austrianu ar fi vizat în dosarul aflat pe masa polițiștilor și procurorilor din Prahova.

Citește și: Descinderi de amploare în Pantelimon. Mascații îi caută cu drone și elicoptere pe atacatorii de la spital

Surse judiciare au precizat că cei bănuiţi de camătă sunt Sandu Cosmin, fiul cunoscutului interlop ploieştean Austrianu, şi concubina acestuia, informează Agerpres.

La sediul unităţii de poliţie au fost duse cinci persoane, în vederea audierii.

Fapte de înşelăciune "prin modul de operare ghicitul"

"În perioada decembrie 2023- septembrie 2024, doi dintre bănuiţi ar fi oferit bani cu dobândă mai multor persoane din municipiul Ploieşti, fără a fi autorizaţi în acest sens, ajutaţi fiind de alte două persoane, fiind creat astfel un prejudiciu de aproximativ 30.000 de euro. De asemenea, unul dintre bănuiţi, ar fi condus, în cursul anului 2024, un autoturism pe drumurile publice din municipiul Ploieşti, având dreptul de a conduce suspendat. Totodată, o altă persoană implicată ar fi comis infracţiuni de înşelăciune prin modul de operare ghicitul", informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova.

Citeste si: A murit sub privirile nepoților săi. Un bărbat și-a pierdut viața după ce căruța în care se afla a fost spulberată de o mașină pe un drum din Brașov. Unul din nepoți se află în stare gravă- kanald.ro

Citeste si: Gabriel de la „Puterea Dragostei”, sfâșiat de durere când a ridicat capacul sicriului și a văzut-o pe soția lui în rochie de mireasă. S-a prăbușit la cimitir, înainte ca Ana-Maria să fie îngropată- wowbiz.ro

Citeste si: Un bărbat cu 9 clase s-a dat drept medic și a făcut operații de mărire a penisului timp de 20 de ani- antena3.ro

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Activitatea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Matei Basarab Ploieşti. 

Rețineri și eliberări în dosarul clanului Austrianu

La începutul anului 2024, temutul interlop Austrianu a fost pus în libertate de Curtea de Apel Prahova.

Alături de el, în dosar erau arestați și copiii lui, Sandu Cosmin, Sandu Florin și Curcă Lorentz.

Și ei au fost puși în libertate. 

În decembrie 2011 Poliția i-a reținut pe toți patru într-un dosar de înșelăciune. Una dintre victime a fost cântărețul Tinu Vereșezan, un apropiat al fostului ministru de interne Traian Igaș.

Potrivit Observatorul Prahovean, s-a zvonit la acea vreme că ministrul de interne a intervenit pentru urgentarea acestui dosar. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI