Close sidebar
Close sidebar

Flori care rezista iarna - Ce sa alegi pentru sezonul rece!

M.C.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Ne aflam in perioada rece a anului, dar acest lucru nu ne impiedica sa ne bucuram de flori si aranjamente deosebite, specifice sezonului. Chiar si iarna putem alege plante care sa reziste foarte bine, in ciuda temperaturilor scazute, pe care le putem planta in gradini, le putem aseza in ghivece sau in glastra, cu scopul de a ne decora casele. Pentru sezonul rece, noi am pregatit pentru tine cele mai frumoase aranjamente de Craciun si buchete pe care ti le oferim prin livrare flori la domiciliu. Iata care sunt acele flori care rezista iarna!

Camelia

Camelia se afla pe lista celor mai populare si mai deosebite flori si infloreste primavara si iarna. Aceasta rezista chiar la temperaturi de 7-10 grade, deci daca iarna nu este foarte aspra, Camelia nici macar nu are nevoie de ingrijire speciala. Avand in vedere ca aceasta planta adora lumina, atata timp cat nu se afla in bataia directa a razelor de soare, poti aseza camelia in casa ta fie pe balcon, fie pe pervazul ferestrelor, ori in orice alta zona a casei care beneficiaza de lumina naturala.

Bergenia

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea tragică a contesei della Torre, ucisă în ziua în care își aniversa căsnicia. Vila unde a fost omorâtă e scoasă la vânzare- antena3.ro

Bergenia, o floare mai putin cunoscuta, probabil, este totusi printre cele mai rezistente la frig. Chiar daca sunt intalnite mai degraba in gradini, ele se pot adapta foarte bine si in ghivece, decorandu-ti terasa, balconul sau ferestrele. De regula, bergenia infloreste in ianuarie, daca ii sunt asigurate conditiile optime de dezvoltare. Ele nu trebuie udate mai des de o data pe saptamana, dar au nevoie de multa lumina.

Ciclamenele

Daca nu te numeri printre cei care prefera iarna, noi iti oferim un motiv sa astepti cu mai mult entuziasm acest anotimp: iarna infloresc ciclamenele, flori impunatoare si foarte elegante. Pe timpul iernii, aceste flori trebuie ferite de sursele de caldura din locuinta, caci astfel risca sa se ofileasca. Cel mai bine pentru ele este sa le pozitionezi in balcon- mai ales daca ai balconul inchis, ferindu-le de razele soarelui. 

Ciclamenele rezista fara probleme la frig, asa ca ai grija ca temperatura spatiului in care sunt asezate sa nu depaseasca 10 grade Celsius.

Erika

Poate ca nu ai auzit pana acum de aceasta planta, dar Erika este, poate, cea mai frumoasa floare a iernii. La fel ca si Bergenia, Erika se simte extraordinar atunci cand este plantata in gradina, dar rezistenta sa este mare chiar si daca ne dorim sa o plantam in ghiveci. Ai grija sa asezi aceasta floara la o distanta mai mare de alte flori sau de alte obiecte deoarece ea se dezvolta mai mult pe orizontala decat pe verticala, iar in cazul in care nu are suficient spatiu pentru a creste, capricioasa Erika nu va inflori. Daca vrei sa te bucuri o perioada mai indelungata de frumusetea sa, adauga cateva picaturi de otet in apa pe care o folosesti pentru a o uda.
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI