Premierul a declarat că există o diferență foarte mare de la „liberalizare la piață concurențială” și vrea să se asigure că în România există o piață concurențială pentru că doar așa pot scădea prețurile. Totodată, Florin Cîțu a anunțat că vrea ca de la 1 ianuarie să intre în vigoare legea consumatorului vulnerabil.

Obiectivele premierului Florin Cîțu

Cîțu a precizat că are două obiective la întâlnirea cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, și cu reprezentanți ai ANRE, Transelectrica, OPCOM și Consiliului Concurenței.

Află care sunt acestea.

Citeste si: Guvernul Cîțu dă undă verde pentru angajarea a 1.000 de funcționari la Casele de pensii

„Am două obiective la întâlnire (nr. întâlnire cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, și cu reprezentanți ai ANRE, Transelectrica, OPCOM și Consiliului Concurenței). Aș vrea să înțeleg exact ce se întâmplă cu creșterea prețurilor. Știu că sunt mai multe explicații, și creștere prețului pentru acele certificate verzi. În același timp am chemat Consiliul Concurenței pentru că este o diferență foarte mare de la liberalizare, piață liberă, la piață concurențială. Și vreau să mă asigur că România îndeplinește și condițiile unei piețe concurențiale. Doar dacă ai piață concurențială prețurile pot să scadă”, a declarat Florin Cîțu.

Prețul energiei electrice a crescut în ultima perioadă

Din păcate, prețul la energie a crescut în ultima perioadă. Potrivit datelor INS, prețul la energie electrică a crescut cu 24,6%, în timp ce prețul gazului a crescut cu 20,5%.

De asemenea, premierul Florin Cîțu a declarat că vrea ca legea consumatorului vulnerabil să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2022, motiv pentru care i-a cerut ministrului energiei să accelereze „procesul”.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Prețul energiei electrice a crescut[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ludovic Orban și-a depus candidatura pentru șefia PNL: ”Eu reprezint o certitudine pentru PNL”

„I-am cerut ministrului energiei să vină cu o soluție și am și vom avea o soluție de a finanța și aproba mai repede legea consumatorului vulnerabil pentru că aceste companii au profituri mai mari decât au avut până acum și putem de acolo să transferăm. Se accelerează procesul. Trebuie să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2022”, a spus premierul.

Prin proiectul de act normativ se acordă ajutoare financiare pentru încălzirea locuinţei, pentru consumul de energie pentru acoperirea unei părţi din consumul energetic al gospodăriei pe tot parcursul anului, pentru achiziţionarea în cadrul unei locuinţe de echipamente eficiente din punct de vedere energetic pentru iluminarea, răcirea, încălzirea şi asigurarea apei calde de consum în locuinţă, pentru achiziţionarea de produse şi servicii în vederea creşterii performanţei energetice a clădirilor ori pentru conectarea la sursele de energie.

Cât valorează ajutorul financiar

Ajutorul financiar pentru încălzirea locuinţei este de 250 lei lunar pentru gaze naturale, 500 lei lunar pentru energia electrică şi 160 lei lunar pentru combustibili solizi şi petrolieri, faţă de 80 lei cât era prevăzut în forma Guvernului.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Limita maximă până la care o persoană poate beneficia de ajutoare pentru încălzire este de 810 lei/persoană în cazul familiilor şi 1.445 de lei în cazul persoanei singure.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si