Premierul României a vorbit și despre sporurile din sectorul bugetar, spunând că va fi operată o plafonare în legea bugetului, iar ulterior va fi elaborată o Lege a salarizării care "va lega sporurile de performanţă în sectorul bugetar".

Citeste si: Salariul minim pentru profesori în 2021. Câți bani câștigă cel mai prost plătit dascăl

" Va fi în dezbatere publică mâine sau poimâine.

Am avut de clarificat câteva măsuri, care vor fi printr-o ordonanţă de urgenţă sau amendamente în Parlament, cu cei de la coaliţie, cu coaliţia de guvernare. Legea bugetului este finalizată, va fi în transparenţă publică mâine sau miercuri dimineaţă, cel mai târziu", a afirmat Florin Cîţu la Parlament, întrebat despre Legea bugetului de stat.

Citeste si: Curs valutar BNR, azi 8 februarie. Moneda euro se îndepărtează de pragul critic

Florin Cîțu: Mai puțini bani pentru partidele politice

Premierul Florin Cîțu a precizat că ţinta de deficit asumată prin proiectul Legii bugetului este între "7% şi 7,1%", potrivit Agerpres.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Florin Cîţu a spus că, deocamdată, nu a primit planurile de restructurare de la companiile de stat cu pierderi.

" Restructurarea se poate face în două feluri: ori vin ei cu program de restructurare, ori facem cum am făcut anul trecut, limităm subvenţiile numai către companiile care sunt profitabile şi celelalte trebuie să vină cu un plan de restructurare", a explicat Cîţu.

Întrebat despre sporurile din sectorul bugetar, Cîţu a menţionat:" Despre aceste amendamente vorbim, ele există, ori prin ordonanţă, ori vor fi în Parlament, e vorba de o plafonare în acest moment, dar urmează o Lege a salarizării care va lega sporurile de performanţă în sectorul bugetar".

Florin Cîţu a confirmat că va exista o 'reducere' a sumelor alocate partidelor, întrebat dacă aceste fonduri vor scădea cu 30%.

Citeste si: Decizie de ultimă oră luată de președintele Klaus Iohannis. I-a eliberat din funcție

Alt subiect nerezolvat, în afară de buget- pensiile

Parlamentarii ar fi trebuit să dezbată azi legea bugetului de stat, doar ca premierul le-a spus că nu este gata și că trebuie să mai aștepte puțin.

În afară de buget, Coaliţia anunţă că, pentru început, prioritare sunt proiectele privind desființarea secției speciale a magistraților şi a pensiilor speciale. Politicienii ar trebui să se pună de acord şi dacă majorează sau nu pensiile pentru restul vârstnicilor.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Florin Cîțu, premierul României a explicat: “ Bugetul pentru 2021 întârzie puţin, pentru că eu am cerut un lucru foarte important şi nu dau înapoi de la acest lucru. Subvenţiile sau cheltuielile care se duc către anumite sectoare din sectorul public, anul acesta, trebuie să fie legate de reforme. Trebuie să vină cu măsuri de reducere. Dacă nu vin vor fi reduse limitele şi vom forţa această reformă prin buget ”.

Citeste si: Iohannis a făcut anunțul! Ce se întâmplă cu pensiile

Majorarea pensiilor este un alt subiect rămas nerezolvat. Liberalii susțin că în acest an nu mai poate fi luată în discuție încă o majorare, dar cei de la UDMR au altă părere.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si