Florin Cîțu a transmis că Guvernul a stabilit majorarea alocaţiei de stat pentru copii începând din anul 2022. De asemenea, indexarea cu rata medie a inflaţiei va începe din anul 2023.

Citeste si: Florin Cîţu: „Revenim la normalitate în trei etape. Prima etapă începe astăzi. Alte măsuri pentru revenirea la normalitate vom avea la 1 iulie, respectiv, 1 august”

„Guvernul a stabilit majorarea alocaţiei de stat pentru copii începând din anul 2022 şi indexarea cu rata medie a inflaţiei începând din anul 2023.

Cuantumul alocaţiei de stat pentru copii începând din luna ianuarie 2022, 486 de lei pentru copiii cu vârsta până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap, 243 de lei pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii peste 18 ani care urmează cursurile liceale sau profesionale, 486 de lei pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 ani şi 18 ani în cazul copilului cu handicap. Alocaţia de stat pentru copii se cumulează cu indemnizaţia lunară, stimulentul lunar sau stimulentul de inserţie”, a explicat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de joi a Executivului.

„Guvernul şi-a asumat să susţină creşterea etapizată a alocaţiilor, cu 20%, iar în şedinţa de astăzi a decis noi cuantumuri din ianuarie 2022”, a transmis, joi, MInisterul MUncii. 

Potrivit sursei citate, noile cuantumuri sunt: 

 

  • 486  lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap (de la 427 lei în prezent);
  • 243  lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii peste 18 ani care urmează cursurile liceale sau profesionale (de la 214 lei în prezent);
  • 486 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap (de la 427 de lei în prezent)

 

„Amintim că la data intrării în vigoare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 123/2020, alocaţia era 156 lei pentru copiii cu vârsta între 2 şi 18 ani şi 311 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani şi copii cu handicap. Ulterior, prin majorarea de la 1 august 2020, alocaţiile au crescut la 185 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani şi 369 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani şi copiii cu handicap. Iar de la 1 ianuarie 2021, Guvernul a majorat din nou alocaţiile, la 214 lei, pentru copiii între 2 şi 18 ani şi 427 de lei pentru copiii până în 2 ani şi copiii cu handicap”, a transmis Ministerul Muncii.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Ministrul Raluca Turcan a afirmat că, „dincolo de declaraţiile populiste, cifrele vorbesc cel mai bine”.

„Acestea sunt cifrele. Regret că în Parlament s-a ratat susţinerea fermă a unor angajamente din programul de guvernare şi agenda guvernamentală. Ştiu că se discută despre responsabilitate politică şi despre responsabilitate instituţională şi trebuie ca românii să înţeleagă un lucru: guvernul îşi respectă angajamentele, iar creşterile succesive ale alocaţiilor o dovedesc.

Însă venim după o criză economică şi de sănătate majoră, pe care nu am depăşit-o încă complet. Am obţinut cu efortul tuturor românilor o creştere economică bună, pe două trimestre la rând. Avem angajat un program de investiţii ca să consolidăm această creştere. Este nevoie de responsabilitate să facem toate aceste lucruri. Şi este nevoie ca politicienii să înţeleagă asta şi să lase o parte demagogia şi promisiunile nefondate, pentru că nu duc nicăieri”, a declarat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan.

Proiectul de ordonanţă de urgenţă aprobat de Guvern mai prevede că, începând din anul 2023, cuantumul alocaţiei de stat pentru copii se indexează anual, din oficiu, cu rata medie a inflaţiei. Rata medie anuală a inflaţiei este indicatorul definitiv cunoscut în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicat de Institutul Naţional de Statistică.

Citeste si: Premierul Florin Cîţu: „De mâine, putem să vaccinăm şi adolescenţii. Îi încurajez pe părinţi să ia cea mai bună decizie pentru copiii lor.”

Noi măsuri de relaxare de la 1 iulie 2021

Florin Cîțu a anunțat noi măsuri de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iulie 2021. Premierul României a declarat că este posibilă organizarea de festivaluri sau evenimente culturale cu peste 2.500 de persoane, cu condiţia să fie vaccinate.

Citeste si: Ultimatum pentru Guvernul Cîțu. "PSD va intra în grevă parlamentară"

florin cîțu majorare alocații copii
Florin Cîțu - declarații.[Sursa foto: Facebook]

Cîțu a transmis, la finalul şedinţei de Guvern de joi, noi relaxări ale unor măsuri impuse în contextul pandemiei de COVID-19. De la 1 iulie 2021 este permisă organizarea de festivaluri, spectacole, concerte şi evenimente culturale cu peste 2.500 de spectatori. Acest lucru este posibil dacă toți sunt vaccinați, dacă vor purta mască de protecție și dacă fiecare va avea asigurat un metru pătrat.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

„Am modificat anexele 2 şi 3 la hotărârea Guvernului privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 12 iunie. Este vorba de noi relaxări", a anunţat Cîţu.

Premierul a prezentat câteva dintre acestea.

Citeste si: Florin Cîțu, vești importante despre relaxare măsurilor de la 1 IULIE. Se renunță definitiv la masca de protecție?

„În spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, în anumite condiţii...un număr mai mare de participanţi la spectacole, concerte, festivaluri publice şi private sau alte evenimente culturale organizate în aer liber- 2.500 de spectatori, bineînţeles peste această cifră toate persoanele trebuie să fie vaccinate. Se permite organizarea festivalurilor, desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concerte, festivaluri publice sau private şi a altor evenimente culturale cu participarea unui număr mai mare de 2.500 de spectatori cu asigurarea unei suprafeţe de un metru pătrat pentru fiecare persoane- iniţial erau 2 metri pătraţi, am redus şi acest număr- precum şi cu purtarea măştii de protecţie.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului", a explicat el.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si