"Fiecare ministru trebuie să găsească soluţiile pentru a implementa programul de guvernare. Soluţiile nu vin din altă parte. Şi dacă soluţiile găsite până acum n-au fost bune, tot responsabilitatea fiecărui ministru este de a găsi aceste soluţii", a precizat Florin Cîțu.

Citeste si: Se dau bonuri de masă pentru românii care se vaccinează anti-COVID

"Dacă nu va veni nicio reformă, nu vom finanța cu resurse"

Premierul Florin Cîţu a declarat marţi, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, că acolo unde nu vor exista reforme, nu vor mai fi alocate resurse bugetare. Întrebat dacă a primit vreun răspuns la solicitarea sa referitoare la reformele din ministere, premierul a spus: "Am cerut până la următoarea rectificare bugetară. Dacă nu va veni nicio reformă, nu vom mai finanţa cu resurse".

Citeste si: Premierul Florin Cîțu a fost întrebat "Cât costă o franzelă?". Ce răspuns a dat șeful Guvernului

"A fost o discuţie pe această temă, mi s-au prezentat, unele reforme cred că sunt în curs înţeleg, vom primi în perioada următoare mai mult detalii şi de aceea nici noi nu alocăm resursele pe care le-au cerut, alocăm mai puţine resurse", a adăugat el.

Dacian Cioloș: Premierul nu poate să decidă singur

Rectificarea bugetară este o atribuţie a coaliţiei de guvernare, iar premierul nu poate să decidă singur, a declarat copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş, citat de Agerpres.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cioloș a subliniat că USR PLUS a formulat câteva propuneri care să fie prinse în proiectul de rectificare şi are aşteptări în acest sens la ministerele Transporturilor şi Sănătăţii.

„Vreau să fac o precizare, ca să fie foarte clar, rectificarea bugetară este o atribuţie a coaliţiei de guvernare, aşa cum şi adoptarea bugetului a fost o responsabilitate a coaliţiei. Deci, acolo se iau deciziile, nu poate să decidă premierul singur şi nicio o altă persoană individual sau ministrul de finanţe rectificarea”, a declarat Dacian Cioloş, marţi, la finalul Biroului Naţional al USR PLUS.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță: Tendința este să se îmbolnăvească de COVID tot mai mulți tineri

Cioloş a adăugat că USR PLUS a formulat câteva propuneri legate de rectificare şi are aşteptări pentru câteva ministere care „nu sunt satisfăcute cu ceea ce a fost propus până acum, cu ceea ce este pe masă”, menţionând în acest sens Ministerul Transporturilor şi Ministerul Sănătăţii.

Florin Cîțu: "Toţi suntem evaluaţi tot timpul. Şi eu, şi Dacian Cioloş" 

Despre declaraţia copreşedintelui USR PLUS Dacian Cioloş, potrivit căreia ar trebui evaluat întregul Guvern, inclusiv premierul, Cîţu a arătat că "toţi sunt evaluaţi de români".

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

"Toţi suntem evaluaţi tot timpul. Şi eu, şi Dacian Cioloş şi suntem evaluaţi de români", a spus el.

Potrivit lui Cîțu, trebuie să existe responsabilitate din partea fiecărui ministru pentru implementarea propriului program de guvernare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si