Close sidebar
Close sidebar

Noi focare de Coronavirus în România. Copii infectați pe capete

Noi focare de Coronavirus în România. Copii infectați pe capete. Focarele de SARS-COV-2 sunt la două unităţi din cadrul DGASPC. Printre bolnavi, peste 20 de copii care sunt asimptomatici.

Georgiana Balaban,

focare noi de coronavirus în românia

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Două noi focare de COVID-19 au fost identificate în două centre sociale din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Prahova, unde zeci de persoane, angajaţi ai centrelor şi persoane internate, inclusiv copii, au fost identificate ca purtători ai virusului SARS-COV-2 în urma testărilor.

„Conform DSP Prahova, au fost identificate două focare în cadrul a două centre medico-sociale, de pe raza judeţului. La unul dintre ele, au fost confirmate şapte persoane (trei beneficiari dintr-un total de 15 şi patru angajaţi dintr-un total de 19). Măsurile dispuse în acest caz: izolarea beneficiarilor în centru de îngrijire şi a personalului infectat, fi la domiciliu, fie la spital, după caz, carantinarea contacţilor direcţi, retestarea, pe parcursul săptămânii viitoare, atât a beneficiarilor, cât şi a angajaţilor, dezinfecţia unităţii.

La cel de-al doilea centru, 15 beneficiari dintre cei 48 internaţi au avut teste pozitive. Aceştia au fost izolaţi în unităţi spitaliceşti, a fost realizată dezinfecţia spaţiului, iar săptămâna viitoare vor fi retestaţi toţi beneficiarii şi angajaţii de aici”, informează Prefectura Prahova într-un comunicat dat publicităţii sâmbătă după amiază.

coronavirus în românia

Noi focare de Coronavirus în România. Copii infectați pe capete

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a declarat că este vorba despre două centre aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova, respectiv un centru de la Urlaţi, dar şi un centru de la Vălenii de Munte, unde este vorba despre copii care au fost infectaţi, aceştia fiind asimptomatici.
În centrele DGASPC Prahova se fac periodic testări atât ale personalului, cât şi ale celor internaţi, pentru identificarea celor infectaţi cu SARS-COV-2.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Citeste si: Țipete și înjurături la Mănăstirea Curtea de Argeș. Enoriașii s-au împotrivit restricțiilor

Citeste si: A început producţia noului vaccin pentru Covid-19

Citeste si: Accident teribil pe DN2. Un copil a fost grav rănit

Cum arată bilanțul pacienților internați în Prahova

Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din judeţ, unde sunt trataţi bolnavi COVID-19, în secţiile de Terapie Intensivă sunt internaţi 25 de pacienţi, dintre care 16 sunt ventilaţi. Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, în Prahova, este de 328, dintre care 263 de paturi sunt ocupate, precizează Prefectura Prahova.

Citeste si: Accident grav în Ialomița! O fetiță de doar 10 ani a murit în urma accidentului dintre două mașini

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI