Close sidebar
Close sidebar

Doliu în politică. Fostul președinte a murit din cauza virusului COVID-19

Este doliu pe scena politică după ce fostul președinte al Franței a pierdut lupta cu viața. Valéry Giscard d'Estaing a murit din cauza infecției cu Sars-Cov-2.

Georgiana Balaban,

Doliu în Franța după moartea fostului președinte. [Sursa foto: google]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Fostul președinte al Franței a murit după ce a fost infectat cu noul coronavirus. Valéry Giscard d'Estaing a fost promotorul unor reforme profunde în Franța și un susținător fervent al proiectului european. Demnitarul a murit în seara de miercuri, iar anunțul a fost făcut de familia acestuia.

„Valéry Giscard d'Estaing s-a stins miercuri, 2 decembrie, în locuinţa familiei sale din Loir-et-Cher. Starea sa de sănătate se deteriorase şi a murit de COVID-19. În conformitate cu dorinţa sa, înmormântarea va avea loc în cea mai strictă intimitate familială”, anunță comunicatul familiei sale, citat de AFP.

Când a fost ales în funcție, Valéry era cel mai tânăr președinte al Franței. Politicianul a murit la vârsta de 94 de ani.

Ce probleme de sănătate avea Valéry Giscard d'Estaing

Fostul președinte al Franței a devenit șeful statului la vârsta de 48 de ani. A fost considerat cel mai tânăr președinte al francezilor, al celei de-a cincea Republici în momentul alegerii sale, în 1974.

Citeste si: Când vom reveni la normalitate și vom scăpa de restricții? Vești bune din partea autorităților: „Undeva după mijlocul...”

Citeste si: Florin a murit lovit în cap de un copac! Tânărul maramureșan avea doar 24 de ani și era tăietor de lemne în Italia- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: S-a apucat de sală la 70 de ani și a slăbit 36 de kg. Acum, Joan e influenceriță de fitness și face senzație pe internet- antena3.ro

Citeste si: Singapore, prima ţară din lume care a aprobat carnea artificială

În ultima perioadă, Valéry a fost internat de mai multe ori la spital, din cauza unor probleme cardiace. Când s-a impus carantina în Franța, fostul președinte locuia în reşedinţa sa de la ţară din Authon (centrul Franţei). În aceea perioadă s-a internat și câteva zile la secţia de cardiologie a spitalului din Tours în perioada 15-20 noiembrie pentru insuficienţa cardiacă.

Valéry Giscard d'Estaing a murit.
[Sursa foto: google]

În luna septembrie, demnitarul a fost internat și la un spital din Paris pentru o infecţie uşoară la plămâni. Medicii au exclus atunci o infectarea cu noul coronavirus.

Giscard d'Estaing a fost spitalizat și la secţia de cardiologie a spitalului G. Pompidou de mai multe ori în urmă cu câţiva ani, pentru un implant de stenturi.

Fostul șef al statului a fost în atenția presei, în luna mai a acestui an. Atunci el era inclus într-o anchetă cu privire la o agresiune sexuală după o plângere a unei jurnaliste din Germania. Femeia susține că bărbatul i-a atins fesele într-un interviu acordat în urmă cu peste un an.

Valéry Giscard d'Estaing ar fi împlinit 94 de ani pe data de 2 februarie 2020.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI