O navă românească, aflată în portul ucrainean Reni de la Dunăre a fost lovită în urma atacului rusesc cu drone. Aceasta a suferit avarii minore. Potrivit Libertatea, echipajul și-a continuat deplasarea, transmite MAE.

Atacul a avut loc în dimineața zilei de 24 iulie.

O navă românească a fost lovită în urma atacului rusesc din portul Reni. Anunțul MAE

Hartă atac

[Sursa foto: Digi24]

Anunțul MAE cu privire la atacul rusesc ce a lovit nava românească în portul Reni

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat că nu există cetățeni români răniți în atacurile de la porturile ucrainene de la Dunăre.

Citește și: Elevii din Rusia vor fi instruiți pentru atacurile cu pușca și vor învăța cum să respingă drone. Ce presupun cursurile de pregătire militară? Ar urma să fie introduse în școli de la 1 septembrie

În urma informațiilor apărute în presă, cu privire la bombardamentul care a lovit nava românească, MAE s-a autosesizat și a aplicat demersuri în regim de urgență, pe lângă autoritățile ucrainene competente din regiunea afectată, pentru informații referitoare la cetățenia și identitatea persoanelor implicate, dar și împrejurările în care s-a produs incidentul. 

O navă românească a fost lovită în urma atacului rusesc din portul Reni. Anunțul MAE

O navă românească a fost lovită în urma atacului rusesc din portul Reni. Anunțul MAE

[Sursa foto: observatornews.ro]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Două porturi ucrainene, Reni și Ismail, au fost afectate de atacurile cu drone și rachete în noaptea de duminică spre luni.

Atacurile au avut loc în apropierea graniței dintre Ucraina și România.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE) s-a autosesizat în urma informațiilor din presă referitoare la incidentul în care a fost implicată o navă românească în portul Reni din Ucraina în dimineața zilei de 24 iulie 2023.

A întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile ucrainene competente din regiune, pentru informații cu privire la cetățenia și identitatea persoanelor implicate, precum și împrejurările în care s-a produs incidentul”,

a transmis MAE.

Atacul a avut loc la 12 kilometri de Galați

Potrivit corespondenților militari, au fost atacate rezervoarele petroliere, depozitele cu arme și echipamente NATO. Pe lângă acestea, un depozit cu cereale a fost distrus, iar patru angajați au fost răniți, potrivit comandamentului militar din sudul Ucrainei.

FOTO/VIDEO  - O navă românească a fost lovită în urma atacului rusesc din portul Reni. Anunțul MAE

O navă românească a fost lovită în urma atacului rusesc din portul Reni. Anunțul MAE

[Sursa foto: Digi24]

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Kievul, atacat în plină noapte de forțele rusești. ,,Am fost trezită de o explozie. Totul a început să tremure"

Un număr de cel puțin nouă drone ar fi lovit portul, iar trei au fost doborâte de apărarea antiaeriană ucraineană. Șase nave românești care se aflau în portul Reni au traversat Dunărea pentru a ajunge pe teritoriul țării noastre.

Atacul a fost lansat în noaptea de 23 spre 24 iulie, asupra regiunii Odesa din Ucraina. Porturile Reni și Ismail au fost bombardate, iar atacul a avut loc la aproximativ 12 kilometri de Galați.

Mai mulți marinari români au fost martori la incidentul înfricoșător.

„Am crezut că a intrat cineva peste noi. Au început să cadă lângă noi, lângă podul rulant”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si