Emmerald Barwise, din Wrexham, suferă de fobia mersului la toaletă. Ea obișnuia să creadă că evitarea toaletei timp de săptămâni este ceva „normal”.

Până într-o zi în care, după două săptămâni de abținere, a leșinat în timpul unei ședințe foto.

Citește și: Atac de panică. Ce este și cum putem scăpa de această problemă

Tânăra de 36 de ani, care este specializată în modeling vintage, a început să sufere de balonare serioasă în timp ce lucra pe platoul de filmare, după ce a evitat toaleta timp de două

săptămâni.

"Îmi este teamă să merg la toaletă"

Vorbind în cadrul unei emisiunii de la Channel 4, modelul a dezvăluit modul în care fobia ei îi afectează viața de zi cu zi.

„Nu merg des la toaletă”, a spus ea. „Nu-mi place să folosesc toaletele altora, prefer să mă abțin”.

Citește și: Femeia care s-a aflat în moarte clinică timp de 27 de minute a dezvăluit un amănunt șocant despre "lumea de dincolo". FOTO

Odată, prietena ei a întrebat-o cum se ascunde de ea mergând la toaletă. „Nu ești un unicorn, trebuie să ieși afară”, i-a spus prietena.

Modelul profesionist s-a destăinuit că, uneori, poate părea însărcinată pe platourile de filmare când omite să meargă la toaletă săptămâni la rând.

Emmerald Barwise, din Wrexham

Fobia de care sufera Emmerald Barwise, din Wrexham 

[Sursa foto: Instagram]

Ce sunt fobiile 

Fobiile reprezintă tulburări de anxietate care pot genera atacuri de panică.

Ele se manifestă sub forma unei frici extreme și iraționale de lucruri sau situații care nu reprezintă o amenințare reală.

Oamenii care suferă de fobii sunt pe deplin conștienți de iraționalitatea fricii lor, dar nu o pot controla.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Manuela ar putea ajunge în fața unui pluton de execuție pentru fapta comisă

Exemple de astfel de frici iraționale sunt fobia spațiilor închise sau deschise, fobia insectelor sau a păianjenilor, fobia zborului cu avionul, fobia furtunilor (brontofobia), fobia înălțimilor (acrofobia), fobia întunericului (scotofobia), fobia apei (hidrofobia) etc.

Ce au descoperit medicii în cazul lui Emmerald

În timpul emisiunii TV, Emmerald a vorbit cu dieteticianul Sophie Medlin pentru a-și rezolva problema cu constipația intenționată care îi poate afecta grav sănătatea.

„Înainte de a merge la medic, toate aceste simptome erau normale pentru mine. Dar acum că știu că nu este... Îmi fac griji despre posibilele daune de durată pe care mi le-am făcut,” a explicat ea.

Potrivit medicilor, constipația pe termen lung poate provoca mai multe complicații, inclusiv hemoroizi și incontinență intestinală. De asemenea, blocajul pe colon sau rect.

După ce medicii au testat scaunul lui Emmerald, rezultatele au arătat că acesta conținea bacterii asociate cu anxietatea, un tonus scăzut și ADHD.

Pentru a limita balonarea, medicul nutriționist i-a recomandat reducerea consumului de alimente precum usturoiul și ceapa, care îi pot face pe unii oameni să se simtă inconfortabil de săturați.

Și pentru a o ajuta să treacă mai ușor peste frica de scaune, Sophie i-a sugerat lui Emmerald să schimbe felul în care stă pe toaletă.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"Soluția este să stai pe toaletă într-o poziție ghemuită și nu așezată, care îți restricționează intestinele, și care îți permite să te încordezi în încercarea de a le goli", spune specialistul.

Constipația cronică are și cauze psihologice

Medicul Sophie Medlin a susținut că starea ei ar putea avea legătură și cu stigmatizarea societății împotriva femeilor, în special în industria modelelor.

„Descoperim că constipația este mult mai mult o afecțiune cu predominanță feminină”, a explicat dieteticianul. „Unul dintre motive este că femeile și fetele sunt învățate să fie delicate, să nu meargă prea des la WC”, a spus Medlin, potrivit NY Post.

Schimbare în bine pentru fotomodelul galez 

Din fericire, relaxându-se și eliminând usturoiul din dietă, Emmerald Barwise a reușit să experimenteze mișcările intestinale de trei ori pe săptămână.

Ea a adoptat, de asemenea, mai multe „poziții optime de șezut la toaletă”, cu genunchii ușor ridicați pentru a evita încordarea.

Potrivit emisiunii TV, Barwise folosește un taburet mobil de toaletă pe care îl ia cu ea ori de câte ori merge la ședințele foto din țară, pentru a asigura o postură adecvată de ieșire afară.

Ca la orice fobie, Barwise are limitele ei cu privire la cât de departe este dispusă să meargă în vindecarea de constipația cronică.

Fotomodelul cu cea mai ciudată fobie. "Am leșinat după 2 săptămâni în care nu am făcut pipi"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si