Close sidebar
Close sidebar

Frida, labradorul retriver transformat in erou national si simbol al sperantei, dupa cutremurul cu magnitudinea de 7,1 din Mexic

La aproape o saptamana de la cutremurul cu magnitudinea de 7,1 care a daramat 52 de cladiri in Mexico City si a omorat aproape 300 de oameni, mexicanii isi pun speranta intr-un labrador retriever sa le gaseasca apartinatorii, poate, cu putin noroc, inca in viata, relateaza Reuters si The Guardian.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Cu ochelari de protectie, vesta si incaltari, Frida,  un caine de cautare-salvare care lucreza la Secretariatul de Marina SEMAR, a localizat sub daramaturi 12 persoane inca in viata, iar 40 care erau deja decedate.

Ea a fost cooptata pentru cautari imediat dupa cutremurul de anul trecut din Ecuador, dupa un cutremur de acum doua saptamani din sudul Mexicului, in 2015 dupa o serie de alunecari de teren, dar si dupa o explozie din 2013 din Mexico City.

Citeste si: BREAKING NEWS! Cutremur în urmă cu câteva minute în România! Ce magnitudine a înregistrat și unde s-a resimțit- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO Imagini din timpul cutremurului de 5,4 care a zguduit România. S-a simțit și în țările vecine- antena3.ro

Dupa cutremurul de saptamana aceasta, ea a incercat sa gaseasca supravietuitori la o scoala din sudul capitalei Mexicului, unde au murit 19 copii si sase adulti.

Biroul presedintelui Mexicului, Enrique Pena Nieto, a postat, vineri dimineata, o poza cu Frida pe Twitter, recunoscandu-i labradorului determinarea si curajul.

"Ea este Frida. Apartine SEMAR si a ajutat la salvarea a 52 de vieti la diferite dezastre naturale de nivel national si international", arata mesajul postarii de pe Twitter.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI