In articol:
Friptură de porc. Congelarea cauzează expandarea şi crăparea fibrelor musculare, rezultând în sporirea frăgezimii cărnii, potrivit unui studiu condus de Universitatea Kansas City. Astfel, autorul studiului, cercetătorul John Unruh, susţine că secretul din spatele unei fripturi fragede este îngheţarea prealabilă a cărnii şi apoi dezgheţarea acesteia, chiar înaintea preparării acesteia.
Citeste si: Toba de casă. Cum se prepară corect. Află ingredientul care o face delicioasă
Friptură de porc. Oamenii de ştiinţă, care au îngheţat carnea timp de două săptămâni şi apoi au dezgheţat-o timp de 24 de ore în frigider, au testat şi bucăţi de carne de vită din partea dorsală şi din coaste, iar rezultatele au fost similare. După ce aţi dezgheţat carnea, vă puteţi ghida după următoarele sfaturi oferite de publicaţia Men’s Health pentru a obţine o friptură fragedă.
Citeste si: Slănină cu ceapă. Ce se întâmplă cu corpul tău dacă faci această combinație
Friptură de porc. Chiar dacă vă este foame, rezistaţi tentaţiei de a transfera carnea din pachet direct în tigaie după ce aceasta s-a dezgheţat. În loc să procedaţi astfel, aşezaţi bucata de carne pe o farfurie şi lăsaţi-o acolo timp de 15 minute.
Citeste si: Doliu în România. O cunoscută astroloagă s-a stins din viață- kanald.ro
Citeste si: ȘOC! Filmarea cu sărutul dintre Șoșoacă și Simion a creat vâlvă în mediul online!- wowbiz.ro
Citeste si: Piftie. Nutriționiștii spun adevărul despre acest preparat nelipsit pe mesele de Crăciun
Friptură de porc. Apoi uscaţi bucata de carne cu ajutorul unor prosoape de hârtie. După ce carnea s-a fript, lăsaţi-o să se „odihnească”: luaţi friptura de pe foc, aşezaţi-o pe un tocător şi aşteptaţi 5 minute. Dacă tăiaţi friptura prea devreme, sucul acesteia se va revărsa în exterior, în farfurie, în loc să vă bucuraţi de întreaga saovoare.