Close sidebar
Close sidebar

Friptură de porc. Cel mai simplu truc pentru o friptură fragedă. Ți se va topi în gură!

Friptură de porc. Secretul celei mai fragede fripturi de porc sau de vită nu are de-a face cu ingredientele folosite şi nici cu ustensilele necesare în timpul procesului de preparare. Există însă un detaliu care ne ajută să gătim carnea astfel încât să ne bucurăm nu numai de un gust desăvârşit, ci şi de o textură pe măsură.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

    Friptură de porc. Congelarea cauzează expandarea şi crăparea fibrelor musculare, rezultând în sporirea frăgezimii cărnii, potrivit unui studiu condus de Universitatea Kansas City. Astfel, autorul studiului, cercetătorul John Unruh, susţine că secretul din spatele unei fripturi fragede este îngheţarea prealabilă a cărnii şi apoi dezgheţarea acesteia, chiar înaintea preparării acesteia.

    Citeste si: Toba de casă. Cum se prepară corect. Află ingredientul care o face delicioasă

    Friptură de porc. Oamenii de ştiinţă, care au îngheţat carnea timp de două săptămâni şi apoi au dezgheţat-o timp de 24 de ore în frigider, au testat şi bucăţi de carne de vită din partea dorsală şi din coaste, iar rezultatele au fost similare. După ce aţi dezgheţat carnea, vă puteţi ghida după următoarele sfaturi oferite de publicaţia Men’s Health pentru a obţine o friptură fragedă.

    Înainte de a prepara friptura, pregătiţi carnea.

    Citeste si: Slănină cu ceapă. Ce se întâmplă cu corpul tău dacă faci această combinație

    Friptură de porc. Chiar dacă vă este foame, rezistaţi tentaţiei de a transfera carnea din pachet direct în tigaie după ce aceasta s-a dezgheţat. În loc să procedaţi astfel, aşezaţi bucata de carne pe o farfurie şi lăsaţi-o acolo timp de 15 minute.

    Acest lucru va permite proteinei reci să se obişnuiască cu temperatura camerei, reducând riscul de a înnegri friptura la exterior şi de a o usca sau arde, înainte ca interiorul să fie de asemenea preparat.

    Citeste si: Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Liam Payne! Ce s-a întâmplat înainte cu doar câteva zile ca artistul să-și piardă viața- kanald.ro

    Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

    Citeste si: Ce se afla în celebrul sicriu de zinc găsit în curtea bisericii „Mavrogheni” din București: Ascundea o mărturie a dragostei nesfârșite- antena3.ro

    Citeste si: Piftie. Nutriționiștii spun adevărul despre acest preparat nelipsit pe mesele de Crăciun

    Friptură de porc. Apoi uscaţi bucata de carne cu ajutorul unor prosoape de hârtie. După ce carnea s-a fript, lăsaţi-o să se „odihnească”: luaţi friptura de pe foc, aşezaţi-o pe un tocător şi aşteptaţi 5 minute. Dacă tăiaţi friptura prea devreme, sucul acesteia se va revărsa în exterior, în farfurie, în loc să vă bucuraţi de întreaga saovoare.

    Ce puteţi aduce în plus faţă de cele de mai sus, pentru o friptură şi mai fragedă, este să amestecaţi într-un bol mic ulei de măsline, sare de mare şi rozmarin proaspăt tăiat mărunt, după care întindeţi amestecul pe tocător. Friptura va prelua aceste arome în timpul etapei de odihnire, scrie adevarul.ro.

    Citește-ne pe

    Clipul zilei
    Te-ar putea interesa si
    NOUTĂȚI