Piftie. Nutriționiștii spun adevărul despre acest preparat nelipsit pe mesele de Crăciun
Piftie. Iată ce spun nutriționiștii despre piftie. Piftia este unul dintre cele mai sănătoase preparate din porc. Conține puține calorii și este bogată în proteine.
Piftie. ”Piftia este o formă foarte ușor asimilabilă de nutrienți esențiali: aminoacizii prezenți în țesutul conjunctiv (fibrele de colagen). Ei participă la refacerea pielii, a tendoanelor, a articulațiilor. Pentru că dieta cu carne “curată” conține prea puțin din acești aminoacizi, corpul poate ajunge în situația de a nu putea produce suficient material de construcție pentru refacere”, a explicat nutriționistul Cristian Mărgărit, pe blogul său.
Mihaela Bilic ne sfătuiește, de asemenea, să mâncăm piftie, pentru că nu este periculoasă pentru sănătatea noastră, dacă îi îndepărtăm grăsimea de deasupra înainte de a o consuma.
Piftie. ”E sezonul pentru răcituri sau piftie, preparate dietetice ce conţin carne fiartă (de porc sau pasăre), multă apă şi geletina.
Gelatina e o proteină prezenta în oase şi cartilaje care are capacitatea de a absorbi de 10 ori mai multă apă decât greutatea ei. Din cauza asta trebuie să folosim la piftie multe oase (picioare, cap de porc, spinări de pui sau curcan), doar aşa preparatul final va fi ferm şi bine închegat.
Colagenul din pielea de pui şi şoriciul de porc are şi el proprietăţi gelificante aşa că puneţi la fiert în oală cu piftie şi urechi, “adidaşi” sau gheare, chiar dacă apoi nu le consumaţi, zeama lor se va întări perfect.
Piftie. Nu va rămâne decât să puneţi şi bucatele de carne slabă, afumată sau nu, astfel încât amestecul final să conţină de toate şi să aibă gust.
Şi nu uitaţi să îndepărtaţi grăsimea de deasupra înainte să o serviţi”, a scris pe pagina sa de Facebook celebra nutriţionista.