Cartofi la cuptor cu ierburi aromate. O rețetă de post delicioasă!
Cartofi la cuptor cu ierburi aromate. O rețetă de post delicioasă! Poftă bună!
Cartofi la cuptor cu ierburi aromate. Ingrediente:
500 de grame de cartofi
două linguri de unt topit
sare şi piper, după gust
condimente după gust: rozmarin, cimbru, oregano, mărar
Spală şi taie cartofii ca pentru prăjit. Într-o tavă care nu lipeşte (poţi pune dedesubt şi o hârtie de copt), toarnă uleiul de măsline sau untul topit. Toarnă peste şi aromele alese. Adaugă cartofii tăiaţi peste şi amestecă bine cu mâinile, să se îmbrace în uleiul aromatizat.
Dă la cuptor până când se pătrund şi se rumenesc. Întoarce-i cu un cleşte, din când în când, pe partea cealaltă, ca să se rumenească uniform.
Musaca de cartofi cu cașcaval. O rețetă excelentă, ușor de preparat. Iată rețeta!
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Musaca de cartofi cu cașcaval. Ingrediente (9 porții):
800 g carne tocată amestec
100 ml suc de roșii
400 g brânză telemea
100 g unt
200 ml lapte
100 g cașcaval
1 kg cartofi
2 cepe
ulei
sare
piper
Musaca de cartofi cu cașcaval. Mod de preparare:
Se toacă cepele mărunt și se prăjesc în 4 linguri de ulei. Se adaugă carnea tocată, sare și piper după gust și se toarnă sucul de roșii. Se lasă pe foc mic, amestecând des, până se pătrunde carnea și scade.
Se curăță cartofii și se fierb. Se scot din apă, se pasează și se freacă cu untul și laptele.
Musaca de cartofi cu cașcaval. La final se adaugă brânza rasă. Se montează musacaua. Se unge cu unt o tavă întinsă. Se întinde o treime din cantitatea de carne și se acoperă cu o treime din cantitatea de piure.
Se repetă operația de încă două ori, păstrând proporțiile. Deasupra va fi un strat de piure, pe care se presară puțin cașcaval ras. Se coace 20 minute la foc moderat.