Rețete de post. Vă prezentăm două dintre cele mai iubite rețete de post de la Mănăstirea Prislop.

Ciorbă de fasole boabe

Ingrediente

500 g fasole boabe uscată
2 cepe
1 morcov
2 ardei
6 roșii mici (roșii cherry)
1 lingură pastă de tomate
1/2 țelină mică
50 ml ulei
pătrunjel proaspăt
sare și piper după gust

Rețete de post

Citeste si: Musaca de cartofi cu cașcaval. Ingredientul care o face absolut delicioasă!

Rețete de post. Preparare: Fasolea boabe (aleasă) se pune la înmuiat de seara, în apă. Se pune la fiert cu apă rece( 3 litri), după 10 min de la fierbere se înlocuiește cu altă apă. Procedura se repetă de două ori. Legumele se spală și se curăță apoi le tăiem cubulețe, fără roșii. Separat într-o oală se adaugă uleiul la încins, se adaugă legumele și se lasă câteva minute să se soteze. Se adaugă pastă de tomate, roșiile decojite și supă de fasole, circa cinci polonice, apoi se lasă să fiarbă la foc mic circa 12 minute. După acest timp se adaugă peste legume fasolea fiartă. Se lasă să mai dea câteva clocote, se adaugă sare și piper, după gust. Se ia de pe foc și se adaugă pătrunjel tăiat mărunt.

Se servește caldă. Poftă bună!

Citeste si: Salata boeuf. Cea mai bună rețetă. Greșeala pe care o fac mulți când o prepară

Rețete de post

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Rețete de post. Ciuperci la cuptor

Ingrediente

13 ciuperci mari
câteva fire de pătrunjel
câteva fire de mărar
1 cățel usturoi
1/4 linguriță sare
1/2 linguriță boia
1/2 linguriță piper
puțin ulei

Rețete de post

Preparare: Se spală ciupercile și apoi se usucă cu șervețele de hârtie. Scoateți codițele. Așezați zece ciuperci în tavă cu față în jos și dați la cuptor la 220 C pentru zece minute. Scurgeți sucul lăsat de ciuperci din tavă și intorceti ciupercile cu față în sus. Tocați mărunt codițele plus restul de trei ciuperci și le amestecați cu verdețurile tocate, usturoiul strivit și condimente. Umpleți pălărioarele ciupercilor din tavă cu amestecul de mai sus. Stropiți cu puțin ulei ciupercile. Dați la cuptor la 220C pentru 15 – 20 minute. Le serviți calde cu mujdei de usturoi și pâine prăjită. Poftă bună!

Citeste si: Salata orientală. Cum se prepară cea mai delicioasă salată orientală. Rețetă specială cu un ingredient secret

Sursa: bzi.ro

Varza murată. Cât de periculoasă este, de fapt, zeama de varză acră pentru sănătate

Unul dintre cele mai bune remedii pentru mahmureală, zeama de varză poate fi considerată medicament doar în cazul în care nu te confrunți cu una din afecțiunile descrise în cele ce urmează.

Rețete de post

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Varza murată.  Atât varza murată, cât și zeama de varză acră conțin foarte multe vitamine și nutrienți. Cea mai importantă este vitamina U, o vitamină cu acțiune anti-ulceroasă.

Varza murată.  Este indicată și pentru hipotensivi deoarece reglează tensiunea. Este recomandat să consumi un pahar de zeamă de varză murată. De asemenea, consumată mai multe zile la rând, te va ajuta să îți reglezi și tranzitul digestiv, evitând cu succes constipația.

Citeste si: Cartofi la cuptor. Rețeta perfectă: Crocanți la exterior și foarte pufoși la interior

Zeama de varză îți oferă un adevărat efect detoxifiant și în același timp te ajută să îți menții sistemul imunitar puternic.

Varza murată.  Dar mare atenție la consumul de zeamă de varză acră! Poate înrăutăți starea de sănătate din cauza cantității mari de sare.

Citeste si: Tochitura. Cum se prepară corect. O rețetă excelentă pentru weekend!

Varza murată.  Datorită procesului de fermentație, zeama de varză este foarte acidă, astfel că dacă ai probleme la nivelul stomacului mai ales gastrită sau ulcer, atunci consumul de varză acră ar trebui evitat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si