Rețete de post de la Mănăstirea Prislop. Cum prepară măicuțele ciorba de fasole și ciupercile la cuptor
Rețete de post. Pe pagină de Facebook dedicată Mănăstirii Prislop, măicuțele oferă credincioșilor rețete de post gătite direct la Mănăstire.
Rețete de post. Vă prezentăm două dintre cele mai iubite rețete de post de la Mănăstirea Prislop.
Ciorbă de fasole boabe
Ingrediente
500 g fasole boabe uscată
2 cepe
1 morcov
2 ardei
6 roșii mici (roșii cherry)
1 lingură pastă de tomate
1/2 țelină mică
50 ml ulei
pătrunjel proaspăt
sare și piper după gust
Rețete de post. Preparare: Fasolea boabe (aleasă) se pune la înmuiat de seara, în apă. Se pune la fiert cu apă rece( 3 litri), după 10 min de la fierbere se înlocuiește cu altă apă. Procedura se repetă de două ori. Legumele se spală și se curăță apoi le tăiem cubulețe, fără roșii. Separat într-o oală se adaugă uleiul la încins, se adaugă legumele și se lasă câteva minute să se soteze. Se adaugă pastă de tomate, roșiile decojite și supă de fasole, circa cinci polonice, apoi se lasă să fiarbă la foc mic circa 12 minute. După acest timp se adaugă peste legume fasolea fiartă. Se lasă să mai dea câteva clocote, se adaugă sare și piper, după gust. Se ia de pe foc și se adaugă pătrunjel tăiat mărunt.
Se servește caldă. Poftă bună!Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Rețete de post. Ciuperci la cuptor
Ingrediente
13 ciuperci mari
câteva fire de pătrunjel
câteva fire de mărar
1 cățel usturoi
1/4 linguriță sare
1/2 linguriță boia
1/2 linguriță piper
puțin ulei
Preparare: Se spală ciupercile și apoi se usucă cu șervețele de hârtie. Scoateți codițele. Așezați zece ciuperci în tavă cu față în jos și dați la cuptor la 220 C pentru zece minute. Scurgeți sucul lăsat de ciuperci din tavă și intorceti ciupercile cu față în sus. Tocați mărunt codițele plus restul de trei ciuperci și le amestecați cu verdețurile tocate, usturoiul strivit și condimente. Umpleți pălărioarele ciupercilor din tavă cu amestecul de mai sus. Stropiți cu puțin ulei ciupercile. Dați la cuptor la 220C pentru 15 – 20 minute. Le serviți calde cu mujdei de usturoi și pâine prăjită. Poftă bună!
Sursa: bzi.ro
Unul dintre cele mai bune remedii pentru mahmureală, zeama de varză poate fi considerată medicament doar în cazul în care nu te confrunți cu una din afecțiunile descrise în cele ce urmează.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Varza murată. Atât varza murată, cât și zeama de varză acră conțin foarte multe vitamine și nutrienți. Cea mai importantă este vitamina U, o vitamină cu acțiune anti-ulceroasă.
Varza murată. Este indicată și pentru hipotensivi deoarece reglează tensiunea. Este recomandat să consumi un pahar de zeamă de varză murată. De asemenea, consumată mai multe zile la rând, te va ajuta să îți reglezi și tranzitul digestiv, evitând cu succes constipația.
Zeama de varză îți oferă un adevărat efect detoxifiant și în același timp te ajută să îți menții sistemul imunitar puternic.
Varza murată. Dar mare atenție la consumul de zeamă de varză acră! Poate înrăutăți starea de sănătate din cauza cantității mari de sare.
Varza murată. Datorită procesului de fermentație, zeama de varză este foarte acidă, astfel că dacă ai probleme la nivelul stomacului mai ales gastrită sau ulcer, atunci consumul de varză acră ar trebui evitat.