Salata orientală. Cum se prepară cea mai delicioasă salată orientală. Rețetă specială cu un ingredient secret
Salata orientală este preferată de multe persoane, se prepară ușor și este foarte sățioasă. Salata orientală poate fi un fel de sine stătător sau o garnitură (alături de fripturi).
Salata orientală. Cred că fiecare familie are propria rețeta de salată orientală (ca și de salată de boeuf). Unii pun și murături în ea (castraveciori, gogoșari), alții nu pun ouă fierte. Rețeta pe care v-o propunem astăzi conține și ton. E așa de simplă și iese o salată atât de gustoasă, că ar fi păcat să nu o încercați. Spor la gătit!
Fierbeți cartofii în coajă, lăsăți-i să se răcească, curățați-i de coajă și tăiați-i în bucăți de 2-3 cm. Separat fierbeți ouăle tari (aproximativ 5 minute după ce apa începe să clocotească).
Lăsați-le sa se răcească, curățați-le de coajă și apoi feliați-le.
Ceapa se taie julien iar ridichile se taie feliuțe. Ardeiul gras se spală, se curăță de semințe, se taie în feliuțe. Frunzele de la ridichi se spală și se toacă cât mai mărunt.
Curățați castraveții de coajă, spălați-i și feliați-i. Spălați roșiile și tăiați-le pe jumătate. După ce ați pregătit ingredientele, așa cum am menționat mai sus, puneți-le într-un castron mare de salată.
Salata orientală. Adăugați tonul din conservă cu tot cu ulei.
Turnați și cele două linguri ulei de măsline. Mixați ușor salata orientală cu ton, castraveți și ridichi, și serviți-o în boluri mai mici.