Tochitura. Ingrediente necesare pentru tochitură:

1 kg de carne de porc
150 de grame de slănină tăiată sub formă de cuburi mici
150 ml de vin alb sec
sare, piper, cimbru, foi de dafin
6,8 căței de usturoi

Tochitura. Mod de preparare:

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Carnea de porc se taie cuburi (3×3 cm), iar apoi, într-un ceaun din tuci se pune la topit untură ori slăninuță tăiată cubulețe (dacă nu avem putem pune la încins câteva linguri de ulei, cât să ungă bine fundul ceaunului), apoi se adaugă carnea. Se amestecă cu o lingură/spatulă din lemn până se albește carnea pe toate părțile, apoi se adugă câte o ceșcuță de apă și se lasă la fiert.

Tochitura

Citeste si: Piure de cartofi. Rețeta pentru cel mai delicios piure. Secretul marilor bucătari. Două ingrdiente fac diferența

Tochitura. Când scade mai adăugăm câte un pic de apă și amestecăm, așa încât carnea să fiarbă la foc scăzut.

Se adaugă sare după gust, piper, foi dafin și cimbru. După ce scade apa și carnea capătă acea culoare maronie se înăbușă cu vin. Spre final se adaugă usturoiul mărunțit și se mai lasă la fiert 5-10 minute. Tochitura moldovenească poate să conțină, după preferințe, cârnăciori ori organe de porc (ficat și rinichi). Acestea trebuie adăugate în ceaun după ce friptură trage primul clocot. La un kilogram de carne se adaugă cel mult 300 gr de cârnăciori și 250 grame de organe, tăiate cubulețe.

Tochitura

Citeste si: Mămăliga. Cum se face mămăliga, rețeta tradițională. Secretul gospodinelor

Tochitura. Când tochitură este aproape gata se pune la fiert mămăliguță și se prăjesc ochiurile.

Citeste si: Pulpe de pui la cuptor. Cea mai bună rețetă. Ingredientul secret care le face fragede

Tochitura. Când totul este gata, pe o farfurie întinsă se așează în mijloc mămăliguța, deasupra se pune ochiul prăjit cu brânză sărată rasă deasupra iar în jurul mămăliguței se pune tochitură cu sos.

Sursa: bzi.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si