Piure de cartofi. Rețeta pentru cel mai delicios piure. Secretul marilor bucătari. Două ingrdiente fac diferența
Piure de cartofi. Dacă nu mai știi ce să gătești și te-ai plictisit de rețeta clasică de piure îți propunem să o reinventezi și să încerci piure cu usturoi și busuic.
Piure de cartofi. Ușor de făcut și extrem de aromat, acest preparat este ideal și pentru copii și pentru adulți, așa că nu trebuie să eziți să-l prepari.
Curăță și spală bine cartofii, după care taie-i sub formă de cuburi și pune-i într-o cratiță cu apă. Adaugă și un praf de sare și așteaptă să fiarbă. Cartofii vor fi bine fierți atunci când înfigi furculița în ei cu ușurință. Ulterior, adaugă laptele bătut și untul, după care pasează totul cu o ustensilă ori cu un blender.
Pisează usturoiul și adaugă-l în piure, împreună cu pătrunjelul tocat mărunt, dar și cu sare și piper, după gust. Servește-l cald, întrucât rece nu mai e atât de delicios, scrie bzi.ro.
Cartofii prăjiţi sunt delicioşi şi, în ciuda tuturor avertismentelor legate de calorii şi grăsimi, din când în când ne putem răsfăţa cu câte o porţie.
Cei mai buni cartofi prăjiţi sunt cei care sunt trecuţi de două ori prin tratamentul termic. Prima dată trebuie prăjiţi la temperatură mică, apoi scoşi şi puşi pe un şervet de hârtie ca să se absorbă tot uleiul. După ce se răcesc puţin, se pun din nou în ulei foarte încins pentru a deveni crocanţi.
Modul de preparare este simplu. Mai întâi se curăţă şi se spală cartofii. Apoi se taie, iar aceasta este partea cea mai importantă. Cea mai bună metodă de a-i tăia este cu ajutorul unei mandoline, dar dacă nu aveţi tăiaţi-i în felii cu grosimea de maximum un centimetru. Fiecare felie se taie apoi în bastonaşe.