Friptură cu cartofi prăjiţi - combinaţia care îţi distruge sănătatea! Avertismentul doctorilor
Friptură cu cartofi prăjiţi. Cine poate rezistă unei fripturi cu cartofi prăjiți? Cu toate această, trebuie să știi că este o combinație extrem de grea pentru organism.
Friptură cu cartofi prăjiţi. Amidonul conținut de cartofi are nevoie de fluide digestive alcaline pentru a fi digerat, în timp ce proteinele din carne au nevoie de un mediu acid pentru digestie.
Atunci când sunt combinate, rămân blocate în stomac și duc la probleme de sănătate precum arsurile, balonarea, gazele și chiar gastrită, scrie girly.ro.
Friptură cu cartofi prăjiţi. Dacă vrei să alegi o garnitură sănătoasă pentru carne, optează pentru sparanghel, broccoli, conopidă, fasole verde sau dovlecei.
Ingredientul secret pe care să îl pui în cartofii prăjiţi. Doar adevărații chefi îl ştiu
Cartofii prăjiţi sunt delicioşi şi, în ciuda tuturor avertismentelor legate de calorii şi grăsimi, din când în când ne putem răsfăţa cu câte o porţie.
Cei mai buni cartofi prăjiţi sunt cei care sunt trecuţi de două ori prin tratamentul termic. Prima dată trebuie prăjiţi la temperatură mică, apoi scoşi şi puşi pe un şervet de hârtie ca să se absorbă tot uleiul. După ce se răcesc puţin, se pun din nou în ulei foarte încins pentru a deveni crocanţi.
Modul de preparare este simplu. Mai întâi se curăţă şi se spală cartofii. Apoi se taie, iar aceasta este partea cea mai importantă.
Cea mai bună metodă de a-i tăia este cu ajutorul unei mandoline, dar dacă nu aveţi tăiaţi-i în felii cu grosimea de maximum un centimetru. Fiecare felie se taie apoi în bastonaşe.