Toamna avem parte de mai multe fructe gustoase, aromate și care au o mulțime de beneficii pentru organism. Chiar dacă toamna este un anotimp minunat, mai ales atunci când este blândă, multe persoane se confruntă cu astenie în această perioadă a anului.

Potrivit prof. dr. Vlad Ciurea, astenia de toamnă nu este neapărat periculoasă sau riscantă în sine. Totuși, pentru persoanele care suferă de tulburări afective, de la astenie la depresie este un singur pas.

Însă în această perioadă avem la dispoziție un fruct care are un impact pozitiv semnificativ pentru creier.

Citește și: "Sunt chirurg cardiovascular și evit întotdeauna aceste 6 lucruri pentru a avea o inimă sănătoasă". Tu știai că asta te poate scăpa de multe probleme de sănătate?!

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: O tânără care și-a comandat de pe Shein o pereche de cizme a găsit în colet un scorpion veninos- antena3.ro

Citeste si: Un militar ucrainean şi-a anunţat dezertarea pe Facebook. Bărbatul a fost arestat și riscă ani grei de închisoare- wowbiz.ro

vlad ciurea, fructe, creier, beneficii struguri

Medicul Vlad Ciurea 

[Sursa foto: Facebook]

Strugurele negru are beneficii importante pentru creier

Chiar dacă în această perioadă a anului găsim mai multe fructe benefice pentru organism, strugurele negru ajută la activitatea creierului și curăță celulele nervoase, precizează specialistul.  

„În primul rând noi trebuie să trăim într-un mediu cât mai curat, deci să urmărim ca în jurul nostru să fie cât mai mult oxigen. Odată cu intrarea în toamnă, trebuie să facem tot ce este posibil ca în weekend-uri, când avem timp liber, să mergem spre zona Subcarpatică, pe zona de mânăstiri, și spre zona de acele superbe cultivări pe care le avem. Adică să intrăm în grădinile românești care sunt pline de fructele de toamnă.
Și când am spus fructe, ne gândim la superbele pere, prune, merele, gutuile și celebrii struguri ai noștri. Știți că strugurele negru are resveratrol care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă, este formidabil.

Toate legumele și fructele de toamnă ne dau viață. Am venit după o vară călduroasă, plină de caniculă, plină de închiderea vaselor, de ischemie. Acum trebuie să luăm apă curată, să luăm oxigen din pădurile care au mai rămas, să luăm lucruri cât mai proaspete. Toate acestea ne duc la o stare benefică. Este o plăcere, mai ales dacă prindem o toamnă care să nu fie dură, să fie treptată, frumoasă. Este o plăcere, o plăcere pentru organism, plăcere pentru viață”, a spus renumitul neurochirurg, notează Antena 3 CNN.

Citește și: Persoanele care au această afecțiune trebuie să aibă mare grijă când mănâncă murături. Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă: „Nu le face bine”

vlad ciurea, fructe, creier, beneficii struguri


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si