Vremea în Bulgaria a fost devastatoare duminică, 19 noiembrie. Autoritățile au anunțat că în estul Bulgariei situația a fost cea mai complicată. 

Autoritățile au declarat stare de urgență din cauza fenomenelor meteo extreme

Acolo, vântul puternic, ploile și ninsorile viscolite au dus la moartea a două persoane. De asemenea, curentul electric a fost oprit în mai multe sate și orașe din cauza fenomenelor extreme, potrivit informațiilor AP.

Traficul din Bulgaria a fost îngreunat din cauza condițiilor meteo extreme.

[Sursa foto: CTV News]

Citește și: În timpul unei furtuni provocate de un ciclon, în Constanța, Marea Neagră a creat un adevărat spectacol

În orașul Varna de la Marea Neagră a fost declarată stare de urgență din cauza ploilor torențiale, dar și a ninsorilor abundente. Oficialii au spus că aceste condiții prezintă riscuri pentru populație. 

Ce pagube au fost înregistrate în urma furtunii

Primăria a raportat întreruperi de energie electrică în toate cartierele din Varna. De asemenea, mai multe drumuri au fost complet blocate din cauza crengilor și copacilor. În acest sens, primăria a făcut apel la locuitori să rămână acasă și să nu-și mai folosească mașinile decât dacă au nevoi urgente, pentru a fi evitate incidentele.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Autocar blocat pe străzile din Bulgaria.

[Sursa foto: X]

Citește și: David Popovici, reacție emoționantă după ce și-a văzut chipul pictat pe un bloc din Capitală: ”Iubesc România pentru că este o țară a creativității”

Și pe Aeroportul din Varna au fost înregistrate întârzieri și zboruri anulate din cauza vremii capricioase.

Sâmbătă un bărbat a murit după ce furgoneta în care se afla a lovit un copac căzut pe un bulevard important din capitala bulgară, Sofia. Iar în Varna, o femeie a murit pe loc după ce a fost lovită de o creangă de copac căzută pe carosabil, a anunțat poliția.

Duminică, în estul Bulgariei vântul a bătut în rafale de până la 125 km/h (78 mph).  Meteorologii au anunțat însă că ploile se vor transforma în ninsoare și totul va reveni la normal. Cu toate astea, locuitorii au rămas șocați de fenomenele meteo.

Citește și: Câți centimetri are stratul de zăpadă la munte? Pârtiile de ski urmează să fie deschise

Și în Tucia, vremea a provocat pagube. Acolo, autoritățile au anunțat ruperea unei nave de marfă și evacuarea unei închisori. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si