Popularitatea pariurilor ca activitate de divertisment a crescut odată cu ascensiunea agențiilor online, care fac ca distracția să fie doar la o distanță de doar câteva click-uri. Este foarte simplu să plasezi un pariu pe internet, așa cum poți vedea din ghidul de mai jos. În ordine cronologică, un începător are de făcut următoarele operațiuni: 

Citește și: Florin Salam, dezvăluiri emoționante aseară, la “40 de întrebări cu Denise Rifai” “Câteodată, moartea e hotel de zece stele, nu ai cum să scapi atât de ușor”

Alegerea casei de pariuri 

Se poate spune că alegerea casei de pariuri este etapa cea mai complicată, pentru că toate agențiile licențiate de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc merită atenție. Te poți ghida după topurile popularității postate pe site-urile acreditate să scrie despre industria jocurilor de noroc. Vei vedea că sunt 2-3 agenții cu rating foarte bun indiferent de platforma pe care te uiți. Poți alege una dintre ele sau îți poți deschide cont la toate. 

Sunt câteva criterii de bază de care ar trebui să ții cont când faci o comparație: oferta sportivă, ofertele promoționale, limitele pentru depuneri și retrageri, metodele de plată pentru alimentarea contului, recenziile postate de pariorii cu experiență. 

Deschiderea contului 

Următorul pas este înregistrarea pe platformă. Invariabil, în partea din dreapta sus a primei pagini este butonul „Înregistrează-te” (sau „Înregistrare”, sau „Creare cont”).

După ce îl apeși, vei fi redirecționat către formularul de înregistrare. Interfața poate fi diferită de la o agenție la alta, dar peste tot trebuie completate următoarele câmpuri esențiale: nume, prenume, adresă de reședință, CNP, email, telefon, nume de utilizator, parolă.  

Pe lângă furnizarea acestor informații, vei mai avea de bifat câteva căsuțe. Este obligatoriu să bifezi că ai împlinit deja 18 ani (deci să ai vârsta respectivă) și că ești de acord cu termenii și condițiile, precum și cu politica de confidențialitate.

De asemenea, va trebui să bifezi că ești de acord să primești mesaje de marketing. Poți deschide cont și dacă sari peste această bifă, însă nu vei beneficia de ofertele promoționale. 

Ghidul începătorului la pariuri sportive online

Ghidul începătorului la pariuri sportive online

Alimentarea contului 

După ce ai completat formularul de înregistrare și ți-ai activat contul accesând link-ul primit pe email, mai trebuie doar să îți alimentezi contul pentru a putea paria. După ce te loghezi în cont, în dreapta sus a ecranului, în locul butonului pentru înregistrare, există butonul „Depunere”. Cu un singur click, ajungi în meniul în care sunt afișate metodele de plată prin care poți depune bani. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Absolut toți operatorii acceptă alimentarea contului prin card bancar. Este o metodă cât se poate de sigură și de rapidă. Dacă deții un card, te sfătuim să îl folosești. Dacă nu ai card sau ești în continuare reticent, al doilea instrument ca popularitate este reprezentat de portofelele electronice (Skrill, Neteller). Apoi, mai sunt cardurile preplătite (Paysafecard), transferul bancar, depunerile în numerar. 

Citește și: VIDEO- Shakira, încă o melodie manifest. Noile versuri sunt îndreptate către fostul socru si fosta bonă

Verificarea identității 

În maxim 30 de zile de la deschidere contului, ai obligația legală de a-ți verifica identitatea. Nu are importanță dacă te achiți de această obligație înainte de a depune bani sau după aceea, dar trebuie să știi că, până o faci, ai depunerile limitate și nici nu poți retrage bani. 

Cei mai mulți operatori solicită într-o primă fază doar o fotocopie a unui act de identitate( carte de identitate, permis de conducere sau pașaport). Transmiterea acestui document este considerată suficientă, dacă informațiile de pe el confirmă datele completate în formularul de înregistrare. Apoi, atunci când vei dori să faci o retragere, va trebui să trimiți și o copie a metodei de plată, plus o dovadă a adresei (fotocopie a unei facturi recente de utilități). 

Ghidul începătorului la pariuri sportive online

Ghidul începătorului la pariuri sportive online

Plasarea unui bilet 

Plasarea unui bilet nu ar trebui să ridice nicio problemă. În general, platformele de jocuri de noroc au un meniu vertical în care există butoanele „Pariuri” și „Pariuri Live”. Dacă dai click pe „Pariuri”, în stânga paginii va apărea un meniu cu toate sporturile din oferta sportivă. Submeniul fiecărei discipline conține țările, iar fiecărei țări îi corespund mai multe competiții cu meciuri. 

După ce intri în meniul jocului care te interesează dai click pe cota din dreptul selecției pe care vrei să o pui pe bilet. În cazul în care ai mai pariat până acum, probabil că știi că sunt două tipuri principale de bilete: single (cu un singur pronostic) și de tip acumulator (cu mai multe selecții). 

Verificarea biletului 

În orice moment poți vedea care este statusul biletelor tale. Fie că joci la Smart Bet, fie că ai cont la alt operator, este suficient să intri în meniul de profil și să apeși pe butonul „Istoric pariuri”. Denumirea acestui buton poate să fie diferită de la o agenție la alta, dar cu siguranță îți vei da seama pe ce trebuie să dai click ca să vezi ce bilete ai câștigat, sau ce pariuri sunt în desfășurare. 

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Ghidul începătorului la pariuri sportive online

Ghidul începătorului la pariuri sportive online

Retragerea fondurilor 

Ultimul capitol din acest ghid este dedicat momentului în care vei ajunge în situația de a retrage bani. Operațiunea se face tot din meniul de profil. După ce apeși pe butonul „Retragere”, vei ajunge într-un ecran în care sunt afișate metodele de plată disponibile. Implicit, poți retrage fonduri prin instrumentul prin care ai alimentat contul. Dacă acest instrument nu este disponibil (de exemplu Paysafecard), ai posibilitatea să optezi pentru altă metodă. 

Citește și: Horoscop 26 septembrie 2023: Capricornii au parte de împliniri în plan personal

Apoi, completezi cât vrei să retragi și dai încă o dată click pe „Retrage”. Vei primi suma completată, minus impozitul legal, care este reținut la sursă. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si