Gigi Becali ar dori să cumpere casa în care a trăit părintele Arsenie Boca. Pentru această locuință, omul de afaceri din Pipera, trebuie să scoată o sumă uriașă de bani din buzunar. Mânăstirea Prislop, locul în care se odihnește părintele, atrage mii de turiști în fiecare an.

Citește si: Gigi Becali oferă sprijin refugiaților din Ucraina:: "Noi facem fotbal și lumea moare pe străzi?"

Turiștii merg acolo cu slavă și credință și se roagă pentru tot ceea ce au nevoie. Mii de români, și nu numai, merg anual în pelerinaj la mormântul lui Arsenie Boca. Gigi Becali îndrăgește și el acel loc și merge des la Prislop. Acum, patronul FCSB vrea să cumpere locuința starețului.

Casa lui Arsenie Boca este de vânzare

Părintele Arsenie Boca face parte dintre cele mai cunoscute și importante personalități ale ortodoxiei românești. Este renumit pentru că face minuni pentru enoriași, chiar și în zilele noastre. Becali este un creștin devotat, model pentru mulți români, iar acum se gândește să cumpere casa în care a copilărit teologul.

Citește si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier provocat de un șofer băut

Terenul casei lui Arsenie Boca are aproximativ 8,5 hectare. Gigi Becali i-a obișnuit pe români cu faptul că donează și clădește lăcașuri pentru credincioși, pe lângă toate faptele bune pe care le-a făcut pentru oameni de-a lungul timpului.

Acum omul de afaceri ar trebui să plătească suma de 3,5 milioane de euro dacă vrea să achiziționeze casa celebrului părinte, potrivit impact.ro

„O țară întreagă, dacă nu cumva și o parte din lume a auzit de Arsenie Boca. Ca urmare, nu e nevoie să-i dai un aspect economic în primul rând acestor locuri îndrăgite de mulți conaționali. Aici se poate organiza, spre exemplu, poate cel mai mare pelerinaj din lumea creștină ortodoxă.

Pentru asta însă e nevoie de cineva și cu multă credință, și cu bani! Aceasta ar fi cea mai bună variantă pentru toată lumea! Și anume, cea prin care casa natală a lui Arsenie Boca să fie cumpărată de un român cu credință în Dumnezeu și cu potență financiară”, au precizat sursele respective, pentru sursa citată mai sus.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citește si: Gigi Becali: „Am ajuns cerșetorii Europei. Cerem concentratoare de oxigen în loc să facem noi”

Locuința părintelui a fost scoasă la vânzare la începutul acestei veri. Suma pe care trebuia să o plătească potențialul cumpărător era de 10.000 de lei. Cu toate astea, un reprezentant al agenției susține că nimic nu este adevărat, iar anunțul respectiv ar fi fost fals.

Citește si: Gigi Becali, supărat foc și pară pe George Simion, după ce s-a oferit să-l sponsorizeze la nuntă: „Așa a zis? El are ceva împotriva mea ca om”

Atât casa, cât și mormântul, lui Arsenie Boca sunt locuri vizitate de mii de oameni în fiecare an, atunci când sunt organizate pelerinaje.

Casa este pusă de vânzare într-un anunț pe internet. „OCAZIE UNICĂ! Se vinde locul natal al Sfântului Părinte Arsenie Boca”, se arată în anunț. Agenții imobiliari anunță că se poate face chiar și un credit ipotecar pentru a cumpăra locuința.

„În Munții Metaliferici, din județul Hunedoara, într-un peisaj de poveste, într-un loc retras, binecuvântat, la o altitudine de 600-650 m, în 1910 a văzut lumina zilei, cel ce avea să fie cunoscut și numit în popor Sfântul Ardealului, părintele Arsenie Boca. Aici și-a petrecut copilăria până la vârsta de 12 ani, alături de mama sfinției sale, Creștina și tatăl Iosif.

Astăzi se mai păstrează doar vatra casei părintești, însemnată de o cruce de marmură albă, ridicată de credincioșii locului, iar ca semn de sfințenie a locului astăzi se află construită o frumoasă bisericuță a Schitului Bujoara, schit de măicuțe, ce poartă hramul și ocrotirea Sfântului Ioan Iacob Hozevitul, de la Neamț.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Proprietatea are 8,5 Ha – Teren extravilan, fânețe și teren arabil, 2 căsuțe+ anexă+ 1 foișor de vară

Locația: satul Vața de Sus, comuna Vața de Jos, județul Hunedoara, România.

Proprietatea face parte din patrimoniul spiritual ortodox, unică, inestimabilă ca valoare spirituală, de aceea NU există un preț prestabilit.

Vă lăsăm să decideți un preț, pe care doriți să-l oferiți, pentru cumpărarea acestui mirific loc pământesc.

Așteptăm, ofertele dumneavoastră!”, se arată în anunț.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si