După Facebook și Twitter, Google introduce modificări speciale pentru Ucraina produselor sale. Astfel că, mai multe canale rusești au fost oprite din monetizare pe YouTube. Cel mai utilizat serviciu de navigare din lume, Google Maps, nu va mai afișa informații în timp real despre traficul de pe străzile din Ucraina.

Deciziile Google

Reprezentanții companiei au spus că decizia vine pentru a proteja cetățenii și pentru a le oferi siguranță.

Totodată, au precizat că măsura a fost luată după mai multe discuții cu reprezentanții autorităților locale din Ucraina.

Citeste si: Cum arată locul unde vor avea loc negocierile dintre Rusia și Ucraina? Ministrul de Externe din Belarus a postat o imagine la prima oră a dimineții

De asemenea, Google Maps nu va mai afișa informații referitoare la nivelul de ocupare al magazinelor şi restaurantelor din Ucraina. 

Un profesor din California a observat mişcarea trupelor ruseşti spre spaţiul ucrainean cu mai multe ore înainte de anunţului făcut de Vladimir Putin, utilizând Google Maps, unde a urmărit ceea ce serviciul credea că este un obişnuit ambuteiaj.

UE blochează activele preşedintelui rus Vladimir Putin şi ale ministrului de extrerne Serghei Lavrov

Uniunea Europeană a decis vineri blocarea tuturor activelor preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, şi ale ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat agenţiei Reuters un oficial european.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Invadatorii ruși au ucis peste 350 de ucraineni, dintre care 14 copii

Uniunea Europeană analizează posibilitatea  de a bloca activele financiare  deţinute de preşedintele rus, Vladimir Putin, şi de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în cadrul sancţiunilor impuse ca reacţie la războiul lansat de Rusia în Ucraina, afirmă oficiali de la Bruxelles, scrie Mediafax.

Uniunea Europeană a decis vineri blocarea tuturor activelor preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin

Sub rezerva anonimatului, sursa respectivă a dezvăluit că ambasadorii statelor membre ale UE au decis sancţionarea personală a liderului de la Kremlin şi a şefului diplomaţiei de la Moscova chiar înainte de aprobarea următorului pachet de  sancţiuni împotriva Rusiei , ca reacţie la invadarea Ucrainei.

Citeste si: Referendum Belarus 2022: Se renunţă la statutul de ţară non-nucleară. Ce implicaţii are rezultatul votului în războiul cu Ucraina?

Cu puţin timp înainte, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski ceruse Uniunii să sancţioneze Rusia mai rapid şi mai drastic.

Decizia este valabilă și pentru alți oligarhi ruși

Oficialul citat de Reuters susţine că "ne mişcăm cât de repede putem" şi a adăugat că ar putea fi decise sancţiuni şi împotriva altor oligarhi ruşi, care nu au fost afectaţi până acum de măsurile luate de UE.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Miniştrii de externe din cele 27 de ţări din Uniune urmează să se reunească la ora 14.00 GMT (16.00 ora României) pentru a stabili detaliile pachetului de sancţiuni convenit deja în principiu de şefii de state şi de guverne europeni, la un summit de urgenţă care a avut loc în cursul dimineţii. 

Citeste si: UE închide complet spațiul aerian pentru ruși, anunță Ursula von der Leyen. Rusia Today și Sputnik vor fi interzise în UE


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si