Close sidebar
Close sidebar

Gradinile zoologice cu oameni. Copii rapiti si tinuti in custi ca animalele pentru amuzamentul occidentalilor. Cei care mureau erau aruncati la gunoi

Gradinile Zoologice cu Oameni erau o adevarata atractie in Europa in secolulul al 19-lea. Copii rapiti din locurile de bastina si inchisi in custi, totul pentru amuzamentul oamenilor cu bani.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

“Musca”? se intreba cate un spectator curios. Publicul numeros se ingramadea ca sa vada mai bine scenele:orasul Valencia fusese vizitat de agentul pentru divertisment Ferdinand Gravier si grupul lui de Ashanti africani, care in ultimele luni au facut senzatie in cadrul turului din Europa de sud. La finele anului 1897 trupa avea reprezentatie la teatrul Pizarro.

Localnicii si prea s-au adunat pentru a-i observa indeaproape pe acele “creaturi vorace” despre care ziarele vorbeau si cu indignare si cu admiratie. Gravier era doar unul dintre cei care adunasera o avere pe seama oamenilor ‘exotici’ precum aborigenii australieni, africanii Masai sau populatia Sinhalese din Sri Lanka. Unii au fost rapiti, altii fortati sa isi paraseasca locul de bastina, dar uneori incheiau de buna voie contracte cu intreprinzatorii occidentali, cu promisiunea unui venit si a unei vieti mai bune.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Promisiunile nu erau insa respectate mereu, iar postura de atractie intr-o gradina zoologica era de cele mai multe ori dificila si umilitoare. Inuitii erau obligati sa poarte blanuri in timpul verilor calduroase din Chicago;familii intregi s-au imbolnavit de variola, iar in timpul unei expozitii din 1901 in Buffalo, angajatii au aruncat un bebelus mort la gunoi.

O parte dintre “exponatele” umane erau lasate sa plece dupa inchiderea muzeelor, dar majoritatea ramaneau dupa gratii sau isi urmau agentii care organizau turneele. 

Sursa:  Historia.ro
 

Citeste mai multe AICI. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI