Grile Rezidenţiat 2022. Tematica și bibliografia, dar și precizările pentru concursul de rezidențiat- sesiunea 20.11.2022 le puteți găsi pe site-ul oficial: rezidențiat.ms.ro.  în funcție de facultatea absolvită: Medicină, Medicină Dentară sau Farmacie.

Grile Rezidenţiat 2022

Grile Rezidenţiat 2022: Unde poţi vedea cum arată subiectele?

[Sursa foto: PixaBay]

Grile Rezidenţiat 2022: cum arată posibilele subiecte?

Pentru a accesa tematica și bibliografia aprobate, puteți consulta următorul link:  rezidentiat.ms.ro, secțiunea Tematica și bibliografia- Concurs de rezidențiat- sesiunea 20.11.2022.

Examenul de Rezidenţiat 2022 are o durată de 4 ore. Mai exact, este vorba de un test-grilă cu 200 de întrebări. Bibliografia și grilele rezolvate în anii anteriori pot fi găsite pe rezidentiat.ms.ro, pentru fiecare sesiune. Restul informațiilor vor fi publicate în timp util pe site-ul oficial al concursului național.

Ministerul Sănătății a anunțat că organizează duminică, 20 noiembrie 2022 concursul național de intrare în rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie.

Citeste si: Spitalul de Urgență din Focșani riscă să rămână fără gaz și curent

Concursul de rezidențiat se desfășoară în centrele universitare din București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara. 

Perioada de înscriere și actele necesare vor fi anunțate pe site-urile Direcțiilor de Sănătate Publică aferente centrelor universitare unde se va desfășura proba scrisă, dar și pe site-ul oficial al concursului național de rezidențiat: rezidentiat.ms.ro.

Grile Rezidenţiat 2022

Grile Rezidenţiat 2022: Unde poţi vedea cum arată subiectele?

[Sursa foto: PixaBay]

Câte locuri sunt scoase la concurs?

Până în acest moment nu a fost publicat numărul de locuri care vor fi scoase la concurs. Ca idee, ne vom raporta la locurile de la concursul de rezidențiat din 2021. Situația locurilor din 2021 poate fi consultată aici: https://rezidentiat.ms.ro/transfer/20210915/20210915-capacitate-transfer.pdf  .

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Bilanț coronavirus: Peste 1.400 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

În 2021, la nivel național s-au înscris 12.564 de candidați pentru concursul de rezidențiat în Medicină, Medicină Dentară și Farmacie. La Medicină au fost 5.756 de candidați, la Medicină Dentară 2.677 de absolvenți, iar la Farmacie s-au înscris la concursul de rezidențiat 4.131 de tineri.

Grile Rezidenţiat 2022

Grile Rezidenţiat 2022: Unde poţi vedea cum arată subiectele?

[Sursa foto: PixaBay]

Acte necesare pentru înscriere 

Potrivit situației din 2021,dosarul de înscriere a candidatului la examenul de rezidențiat trebuie să conțină următoarele documente:

a) cererea de înscriere la concurs, în care se vor menționa:

(i) numele candidatului, inițiala/inițialele tatălui, precum și toate prenumele candidatului înscrise în buletinul, cartea de identitate sau pașaportul cu care se va legitima la intrarea în sală, aflate în termen de valabilitate;

(ii) centrul universitar și domeniul pentru care concurează;

(iii) acordul pentru folosirea numelui și pentru afișarea rezultatului pe internet;

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si:  Rezultate Rezidențiat 2021 pentru Medicină, Medicină dentară şi Farmacie

(iv) declarație de consimțământ pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, respectiv că datele vor fi tratate confidențial, în conformitate cu prevederile Regulamentului general privind protecția datelor (RGPD) nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, cu modificările și completările ulterioare;

b) copia buletinului, cărții de identitate sau a pașaportului (paginile din care reies numele și prenumele candidatului, precum și data nașterii);

După încheierea rezidenţiatului, are loc examenul pentru obținerea titlului de medic, medic dentist și, respectiv, farmacist specialist, examen care se susţine în cadrul sesiunilor organizate de Ministerul Sănătăţii (două sesiuni anuale, martie și octombrie), conform medijobs.ro.

Examenul se organizează de Ministerul Sănătății în centrele universitare în care s-a efectuat pregătirea, și se susține în fața unei comisii de specialiști propusă de universitățile de medicină și farmacie acreditate, cu avizul colegiilor profesionale și numite prin ordin al ministrului sănătății.

Citeste si:  Rezultate Rezidențiat 2021: Iată grilele corecte pentru UMF București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si