Chiar in varful muntelui, in comuna Pojorata, la o altitudine de peste 1.000 de metri, autoritatile au aprobat constructia unei groape de gunoi din fonduri europene.

Catalin Nechifor, fostul presedinte al Consiliului Judetean Suceava a semnat in 25 ianuarie un contract de aproape 6,3 milioane de euro pentru amenajarea gropii de gunoi ce ar urma sa functioneze pana in 2037. Se estimeaza ca aici vor fi colectate 350.000

de tone de deseuri, informeaza adevarul.ro.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special- wowbiz.ro

Firmele Bilfinger Baugesellschaft mbH Austria şi SC Concret Construct AG SRL Gura Humorului au fost cele care au semnat cu CJ Suceava un contract de 27,6 milioane de lei pentru constructia gropii. Desi termenul de finalizaee era in iulie 2014, groapa nu a fost data in folosinta nici astazi.

Localnicii nu au fost de acord cu acest proiect inca de la inceput, astfel ca la sfarsitul lunii ianuarie, Cuyrtea de Apel Cluj a admis recursul localnicilor din Valea Putnei si Mestecanis. Astfel, prin decizia definitiva a magistratilor clujeni, se poate spune ca groapa de gunoi a fost construita in mod ilegal.

Autorităţile au găsit o soluţie prin care aceasta poate fi dată spre folosinţă. Consiliul Local Pojorâta a decis să reia procedura de adoptare a unei hotărâri pentru transferul terenului necesar depozitului ecologic care se construieşte pe raza comunei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si