Close sidebar
Close sidebar

Ultima oră. Guvernul ia o nouă decizie controversată pentru a ține sub control pandemia COVID-19

Guvernul României se pregătește să adopte o nouă decizie care stârnește controverse pe scena politică românească. Executivul se reuneşte miercuri în şedinţă extraordinară pentru a decide cu privire la prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, potrivit unor surse guvernamentale.

R.I.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În plin război politic cu privire la legea izolării și carantinei, Executivul va prelungi starea de alertă cu alte 30 de zile, au precizat surse guvernamentale citate de Agerpres. Măsura vine în condițiile în care actuala stare de alertă decisă de Guvern expiră în data de 17 iulie. Înaintea şedinţei de guvern, va avea loc miercuri o reuniune a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Citeste si: VIDEO| Cum alegem cel mai sănătos ou. Sfatul specialistului

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat luni seară că anumite localități sau zone ar putea intra în carantină, iar prelungirea stării de alertă este „aproape iminentă”. Întrebat despre impunerea unei noi stări de urgență, ministrul Sănătății a spus că nu se va impune o astfel de măsură.

„În acest moment nu avem evoluţie pentru o  stare de urgenţă. Noi suntem pregătiţi pentru o perioadă de două săptămâni, cele 14 zile, să avem o evouţie fluctuantă odată cu creşterea numărului de cazuri, poate 500, poate 600, poate 700, cu o alternanţă, funcţie de numărul de recoltări, de anchetele în desfăşurare. Dar prelungirea unei stări de alertă, după 15 iulie, este aproape iminentă”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, la B1 TV, luni seara. 

Klaus Iohannis, atac la PSD și aliații săi din Parlament

Președintele Klaus Iohannis a susținut, marți, o declarație de presă de la Palatul Cotroceni. Klaus Iohanis a criticat dur PSD, declarându-se siderat de modul în care social-democraţii reacţionează în Parlament în cazul legii carantinei.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Tăriceanu, atac devastator la Klaus Iohannis. Ce se va întâmpla cu legea carantinei?

”Din nefericire, pandemia care s-a abătut asupra lumii e cea mai gravă criză sanitară, cea mai gravă pandemie din ultimul secol.

Din păcate, şi în România efectele acestei pandemii devin din ce în ce mai vizibile. Astăzi avem iarăşi 637 de cazuri noi, iar 30 de români au murit din cauza acestei boli. Este greu de imaginat cum pot fi unii care umblă pe la televizor, pe stradă şi spun că nu este niciun pericol, că putem să ne relaxăm, că de fapt boala asta e una uşoară...Sunt siderat de felul în care PSD-ul a reacţionat şi reacţionează în Parlament, acum când e în discuţie o lege foarte importantă, care reglementează izolarea şi carantinarea persoanelor”,  a declarat marți  Klaus Iohannis.

PSD refuză să voteze legea

Social-democrații au refuzat săptămâna trecută să treacă prin Parlament proiectul de lege, acuzând „orori judiciare”, potrivit președintelui interimar PSD, Marcel Ciolacu. Proiectul de lege a trecut inițial de Camera Deputaților, cu amendamentele depuse de PSD, dar proiectul a fost blocat în Senat.

Citeste si: Salariații din zeci de orașe vor putea ieşi mai repede la pensie! Legea a fost votată azi

Senatul ar fi trebuit să dezbată luni dimineață proiectul de lege, dar ședința a fost amânată de PSD, din cauza indeciziei politice a reprezentanților social-democrați. „Dezastrul în care se află astăzi România, recunoscut astăzi inclusiv Președinte, aparține în integralitate Guvernului Său!(...) Nu vom ceda șantajului și nu vom permite încălcarea drepturilor și libertăților cetățenilor. Soluția este o lege clară, aplicabilă și care să nu permită abuzuri. Asta vom și face!”, a scris marți, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Citeste si: Incredibil ce se întâmpla în "Depozitul Diavolului" din Bacău. Detalii șocante de la DIICOT

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Ciolacu spune că președintele Klaus Iohannis șantajează Parlamentul. „Președintele Iohannis susține încălcarea drepturilor drepturilor și libertăților românilor dorită de Guvernul PNL și șantajează Parlamentul. Vrea să ascundă astfel că Executivul a pierdut total controlul asupra pandemiei din cauza propriilor prostii.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI