Close sidebar
Close sidebar

Guvernatorul statului New York permite redeschiderea teraselor restaurantelor în majoritatea regiunilor

Statul New York va permite redeschiderea teraselor restaurantelor, în a doua fază a măsurilor de relaxare a restricţiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus, în şapte din 10 regiuni, începând de joi, a anunţat miercuri guvernatorul Andrew Cuomo, transmite Reuters.

K.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Cuomo l-a criticat totodată pe preşedintele Donald Trump pentru că s-a fotografiat cu o Biblie în mână în faţa unei biserici din apropierea Casei Albe, o vizită care a fost posibilă după gonirea protestatarilor de către forţele de ordine cu gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene.

Potrivit planului de reluare a activităţilor economice oprite în cursul pandemiei, restaurantele şi serviciile culinare nu vor fi reluate integral înainte de faza a treia a măsurilor.

Citeste si: Coronavirus: Franţa, Germania, Italia şi Ţările de Jos se aliază pentru asigurarea unui vaccin

Industria ospitalităţii şi unii parlamentari au exercitat presiuni pentru redeschiderea teraselor pentru a ajuta acest sector grav afectat de restricţii.

New York City urmează să intre abia luni în prima fază de relaxare a restricţiilor şi nu se numără printre regiunile unde vor fi redeschise terasele în această săptămână.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: VIDEO| Alocaţiile, dublate din august

Cuomo a criticat miercuri reacţia preşedintelui Trump la protestele declanşate la nivel naţional după uciderea unui bărbat afro-american din Minneapolis, aflat în custodia poliţiei.

Guvernatorul a subliniat că Trump nu a citit din Biblie la şedinţa foto din faţa bisericii episcopale St. John.

”Preşedintele a ţinut o Biblie în mână, ieri, la Washington, D.C.

Aici, în New York, noi chiar citim Biblia”, afirmat Cuomo la conferinţa de presă, înainte de a citi unele pasaje.

Cuomo, un democrat care face deseori schimb de replici cu preşedintele republican, a spus că s-a opus la folosirea de personal militar pentru calmarea protestelor, notând şi că secretarul Apărării s-a opus ideii.

”Nu poţi folosi armata ca armă politică”, a spus Cuomo.

Citeste si: Camera Deputaţilor a înlocuit formularea „educaţie sexuală" cu „educaţie sanitară"

Guvernatorul a arătat că protestatarii din New York City au fost în mare parte paşnici, marţi, şi a lăudat modul în care poliţia a gestionat evenimentele. Cu o zi înainte, guvernatorul criticase NYPD şi pe primarul oraşului.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI