Guvernul a aprobat în şedinţa de joi, prin ordonanţă de urgenţă, acordarea, în luna iulie, a unui ajutor financiar în cuantum de 700 lei pensionarilor ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 2.000 de lei.

Citeste si: Veste bună pentru români! Când începe distribuirea voucherelor sociale oferite de Guvern

Potrivit notei de fundamentare a proiectului, măsura se aplică pensionarilor sistemului public de pensii, pensionarilor din sistemul militar şi beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale de pensii sau casele

de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Potrivit unei analize a Ministerului Muncii, peste 3,2 milioane de pensionari vor beneficia de noua măsură. Este al doilea astfel de ajutor dat de guvern în acest an, după cel acordat în ianuarie pensionarilor cu venituri lunare de până la 1.600 de lei. 

Cum ajung banii la pensionarii români

"Aceşti bani, 700 de lei pentru fiecare pensionar care are pensia sub 2.000

de lei, vor veni odată cu pensia fiecăruia. Va începe livrarea către populaţie a acestor sume exact în calendarul pe care ştim că se livrează pensiile, începând cu data de 1 iulie”, a declarat ministrul Muncii Marius Budăi la Palatul Parlamentului.

Citeste si: Ce categorii de pensionari vor primi ajutorul de 700 de lei in luna iulie 2022

Întrebat cum s-a stabilit plafonul de 2.000

de lei pentru primirea acestui ajutor de 700 de lei în luna iulie, Marius Budăi a spus: „La începutul anului, am avut un plafon de 1.600 de lei pentru primul pachet social, care a reprezentant atunci pensia medie în România. Am venit ulterior cu o analiză pe care am creat-o şi din cauza evoluţiei preţurilor şi din cauza a ceea ce s-a întâmplat, accentuându-se în unele locuri criza preţurilor din cauza războiului din Ucraina, am decis să implementăm al doilea pachet social".

Potrivit ministrului Budăi, categoriile vulnerabile de pensionari nu se mai plasează în jurul pensiei medii, ca în ianuarie. "Acum considerăm că evoluţia preţurilor fiind cea pe care o ştim cu toţii trebuie să depăşim un pic pensia medie. Dintr-o analiză a noastră, 3,2 milioane de pensionari vor beneficia a această nouă măsură”., a precizat Marius Budăi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si