Guvernul Ciolacu pregăteşte măsuri dure pentru a acoperi gaura de la buget. Pe lângă deciziile care au fost luate în privinţa angajaţilor de la stat, Executivul a pus acum ochii şi pe restul salariaţilor.

Citește și: Salarii mai mari pentru cadrele medicale! Luna august a venit cu vești bune pentru angajații din sistemul medical de stat!

Alimentele și medicamentele vor avea o cotă de 9%, iar industria HORECA revine la 19%

Larisa Rațiu, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:

„Angajații din agricultură și din construcții, în număr de aproximativ 500.000 s-ar putea trezi cu salarii mai mici. Executivul are în plan să introducă pentru aceștia o contribuție de 10% la sănătate.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Sunt luați în vizor și cei 200.000 de it-iști. Aceștia ar putea plăti un impozit de 10% asta în cazul în care au un salariu lunar mai mare de 10.000 de lei.

Guvernanții discută și despre creșterea taxelor. Astfel, TVA-ul de 5% rămâne valabil doar pentru cărți.

Alimentele și medicamentele vor avea o cotă de 9%, iar industria HORECA revine la 19%.

Vom plăti mai mult și pentru achiziția imobilelor. Astfel, TVA-ul pentru casele care costă mai puțin de 120.000 de euro și care au mai puțin de 120 de metri pătrați vor avea un TVA de la 5% la 9%.”, transmite Larisa Rațiu, reporter Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si