Iată câteva cauze comune pentru care ai avea o durere de umăr. Când e cazul să mergi la medic?

Simona Costache, luni 03 iunie 2024 , 10:53

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Durere de umăr? Află în acest articol care ar fi cauzele posibile și dacă este necesar să te programezi acum la un medic ortoped.

Ești o persoană sportivă? Mergi la sală? Una dintre cele mai comune cauze pentru care ai putea simți o durere de umar este tocmai suprasolicitarea mușchilor sau a articulațiilor. În acest articol, vom vorbi, în principal, despre cauzele comune pentru durerea de umăr a sportivilor și câteva afecțiuni ce pot duce la apariția durerii în această zonă.

Exercițiile comune care pot afecta umărul

Să spunem că tocmai ți-ai făcut un abonament la o sală de sport și ești la nivelul unui începător. Nu cunoști cu exactitate care îți sunt limitele și te forțezi prea tare. Dorești să obții rezultate cât mai rapid, însă nu recunoști treptele de dificultate pe care trebuie să le parcurgi pentru a ridica greutăți mari. Așadar, alegi prima halteră, pe care o ridici cu succes și o ridici deasupra capului. Această mișcare se numește împingere și poate fi efectuată din șezut sau din picioare și țintește mușchii umărului

În momentul în care ai ridicat o greutate prea mare pentru tine pe halteră, este posibil să fi suprasolicitat musculatura, iar în momentul în care ai încercat, probabil, să o lași încet jos pentru a nu o scăpa, articulația a fost, la rândul ei, suprasolicitată. Așadar, a doua zi sau chiar imediat, simți o durere de umăr ce te poate împiedica să practici sportul.

Alte exerciții care țintesc umerii sunt fluturările laterale sau tragerile. Indiferent de exercițiu, cert este că dacă nu îți faci încălzirea și nu respecți semnalele de alarmă pe care corpul ți le trage, atunci te vei confrunta cu dureri de umăr. 

Sfaturi pentru ameliorarea durerii

Compresele cu gheață sunt optime pentru reducerea acestor inflamații, alături de medicamente antiinflamatoare precum ibuprofenul. De asemenea, este important să nu exerciți umărul cât timp se vindecă, deoarece odihna facilitează vindecarea rapidă.

Alte cauze pentru care te doare umărul

Nu doar sportivii se confruntă cu dureri la nivelul umerilor. Știai, cu siguranță, de afecțiunea numită și artrită. Aceasta apare în general în rândul persoanelor în vârstă, însă știai că și persoanele tinere se pot confrunta cu artrita?

De asemenea, poate fi vorba și de tendinită, bursită sau artroză. Toate aceste boli și afecțiuni, inclusiv rupturile de ligament sau leziunile musculare pot fi tratate la un medic ortoped. Ortopedia este domeniul ce ține de tot sistemul locomotor, așadar la ortoped poți trata și probleme articulare din zona genunchilor, de exemplu.

Când ar trebui să faci o programare la doctor?

În cazul în care durerea nu se ameliorează și persistă. Un motiv în plus pentru o programare ar fi apariția altor simptome ale durerilor mai severe precum amorțeala, slăbiciunea sau febra. Este important să te programezi la medic și să nu aștepți, deoarece unele dureri nu vor dispărea de la sine și pot apărea complicații care să necesite intervenție chirurgicală. Așadar, programează-te acum!


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Pe ce dată urmează să fie livrate pensiile în iulie 2024: Banii vor fi virați prin... Pe ce dată urmează să fie livrate pensiile în iulie 2024: Banii vor fi virați prin poștă sau pe card la  termene diferite
spotmedia.ro
Japonia introduce un robot umanoid enorm pentru întreținerea liniilor de tren (Foto) Japonia introduce un robot umanoid enorm pentru întreținerea liniilor de tren (Foto)
b1.ro
Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer.... Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer. Mesajul ascuns din fotografia cu Prințul Louis (FOTO)
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si