Iei pastile pentru arsuri la stomac? Mare atentie! Riscurile sunt enorme
Oamenii care obisnuiesc sa ia medicamente pentru arsuri de stomac, cunoscute sub numele de inhibitori ai pompei protonice, sunt mai predispusi dezvoltarii de infectii intestinale, decat persoanele care nu folosesc astfel de medicamente, arata un studiu scotian efectuat de cercetatorii de la Universitatea Dundee si publicat in British Journal of Clinical Pharmacology, informeaza reuters.com.
Pastilele functioneaza prin oprirea celulelor din mucoasa gastrica sa produca prea mult acid, ce poate provoca ulcere si simptome de reflux.
Pentru a realiza acest studiu, cercetatorii au analizat datele medicale a aproximativ 188 de mii de persoane ce obisnuiau sa utilizeze astfel de medicamente si aproximativ 377 de persoane care nu foloseau medicamente impotriva arsurilor gastrice.
Prin comparatie cu cei din urma, cei dintai au avut un risc mai mare pentru a dezvolta o forma servera de diaree cauzata de bacteria Clostridium difficile.
“Reducerea acidului gastric, care actioneaza ca o bariera la infectii, creste riscul aparitiei infectiilor gastrointestinale,” a declarat Dr. Thomas MacDonald, autorul principal al studiului si cercetator  la Universitatea Dundee din Scotia.
Dr. MacDonald si colegii sai au analizat si datele examenului de coprocultura recoltat de la pacientii scotieni intre anii 1999 si 2013.
In randul acestora, au existat 22.705 rezultate pozitive pentru infectii bacteriene, dintre care 15.273
au fost persoanele identificate cu bacteria C. difficile si 6.590 de persoane identificate cu Campylobacter.
Milioane de oameni din intreaga lume utilizeaza medicamente, eliberate fara prescriptie medicala, pentru tratarea de moment a arsurilor gastrice, ceea ce inseamna ca exista o crestere a riscurilor de infectii bacteriene in randul acestora.
“Acest studiu cere reevaluarea riscurilor si beneficiilor la nivel individual in ceea ce priveste administrarea de medicamente destinate tratarii arsurilor gastrice, cat si luarea in considerare a optiunilor alternative, precum schimbarea dietei si a stilului de viata,” declara cercetatorii.

Pastilele functioneaza prin oprirea celulelor din mucoasa gastrica sa produca prea mult acid, ce poate provoca ulcere si simptome de reflux.Pentru a realiza acest studiu, cercetatorii au analizat datele medicale a aproximativ 188 de mii de persoane ce obisnuiau sa utilizeze astfel de medicamente si aproximativ 377 de persoane care nu foloseau medicamente impotriva arsurilor gastrice, scrie medlive.hotnews.ro

Prin comparatie cu cei din urma, cei dintai au avut un risc mai mare pentru a dezvolta o forma servera de diaree cauzata de bacteria Clostridium difficile.“Reducerea acidului gastric, care actioneaza ca o bariera la infectii, creste riscul aparitiei infectiilor gastrointestinale,” a declarat Dr. Thomas MacDonald, autorul principal al studiului si cercetator  la Universitatea Dundee din Scotia.Dr. MacDonald si colegii sai au analizat si datele examenului de coprocultura recoltat de la pacientii scotieni intre anii 1999 si 2013.In randul acestora, au existat 22.705 rezultate pozitive pentru infectii bacteriene, dintre care 15.273 au fost persoanele identificate cu bacteria C. difficile si 6.590 de persoane identificate cu Campylobacter.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Milioane de oameni din intreaga lume utilizeaza medicamente, eliberate fara prescriptie medicala, pentru tratarea de moment a arsurilor gastrice, ceea ce inseamna ca exista o crestere a riscurilor de infectii bacteriene in randul acestora.“Acest studiu cere reevaluarea riscurilor si beneficiilor la nivel individual in ceea ce priveste administrarea de medicamente destinate tratarii arsurilor gastrice, cat si luarea in considerare a optiunilor alternative, precum schimbarea dietei si a stilului de viata,” declara cercetatorii.

 

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro


Abonează-te pe


TAGURI
Life
Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si