Profesorul Colin Humphreys de la Universitatea Cambridge a incercat sa explice, in cartea intitulata "Misterul Ultimei Cine" (The Mystery of the Last Supper), toate contradictiile care ii intriga pe istorici de multe secole.

"Am descoperit ca cina a avut loc miercuri, pe data de 1 aprilie din anul 33", a declarat pentru Times, profesorul Colin Humphreys, potrivit The Telegraph si Evangelical TIMES din 2012.

Totodata, potrivit acestuia crucificarea a avut loc pe 3 aprilie, iar invierea pe 5, in anul 33.

Expertii in Biblie si toti crestinii cred ca ultima cina a inceput dupa asfintit, joi seara, iar rastignirea lui Iisus a avut loc dimineata urmatoare, vineri, aproximativ in jurul orei 09.00.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

"Procesele lui Iisus au avut loc in zone diferite din Ierusalim. Expertii au parcurs Ierusalimul cu un cronometru pentru a verifica daca era posibil ca acele evenimente sa se desfasoare in intervalul joi seara- vineri dimineata: cei mai multi dintre ei au ajuns la concluzia ca era imposibil", a explicat profesorul britanic in cartea sa.

Apostolii Matei, Marcu si Luca spun ca Cina cea de taina a fost o masa de Paste, in timp ce apostolul Ioan afirma ca aceasta masa a avut loc inainte de Pastele evreiesc.

"Solutia pe care am gasit-o este aceasta: ambele tabere au dreptate, insa ele se raportau la doua calendare diferite", a declarat Colin Humphreys.

Dupa ce a analizat cele doua calendare, profesorul britanic a ajuns la concluzia potrivit careia Cina cea de taina a avut loc miercuri, cu o zi inainte de Joia cea mare.

Papa Benedict al XVI-lea a sustinut o teorie similara in 2007, afirmand ca Isus a celebrat, probabil, cina cu discipolii sai dupa calendarul Qumran (ebraic), cu cel putin o zi inainte.

Profesorul Colin Humphreys a afirmat ca, desi teoria Papei ajunge la aceeasi concluzie, este incorecta deoarece calendarul Qumran plaseaza Pastele evreiesc la cel putin o saptamana dupa data Rastignirii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si