„De obicei dimineata pescarii sorteaza pestele si ce nu corespunde este aruncat in apa pentru pescarusi! V-am scris pentru ca asa procedam dimineata la barca … sa le dam si pescarusilor masa de dimineata(…) si dupa un reportaj de genul hop… tot felul de specialisti fac un referat si gata zona aceea e declarata biosfera si uite asa 8 pescari trebuie sa se retraga… care si aia au familii etc! Dar ce conteaza cand o familie de cormorani a fost salvata“ a comentat Matei Datcu, detinatorul unei pescarii din judetul Constanta.

Specialistii in viata marina au totusi o cu totul alta ipoteza.

„Acum doua zile, era un fel de abur pe mare. Acesta este un semn de upwelling… adica urcarea unor mase de apa rece care pot produce soc termic mai ales in randul populatiilor de pesti si nevertebrate care traiesc pe fundul apei, dar la mica adancime. Asta e cel mai probabil. A doua posibilitate este este o inflorire algala cu alge microscopice care au ajuns la maturitate( viata lor este de maxim cateva saptamani), iar acum descompunandu-se in masa apei consuma oxigenul si ce e viu acolo unde astea se descompun, moare“, a declarat dr. Razvan Popescu Mirceni – biolog marin.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

Cu certitudine se va putea spune care a fost cauza dupa ce se vor preleva probe de la fata locului si vor fi analizate intr-un laborator.

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Sursa foto: Libertatea.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si