Liderii coaliției discută marți și despre cele 7 jaloane restante din PNRR pentru luna iunie, din care 2 sunt la Ministerul Transporturilor, potrivit surselor G4Media.

Citeste si: VIDEO- Se anunță noi măsuri fiscale până la 1 iunie. Marcel Ciolacu: "Ne mințim cu cota unică"

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a anunțat luni dimineață că social-democrații pleadează în continuare pentru  introducerea impozitului progresiv,  cu „deductibilităţile necesare”, dând de înţeles că e de preferat să se renunţe la cota unică de impozitare. „Ne

mințim în continuare cu această cotă unică, care nu mai este unică”, a declarat liderul PSD.

Trei simulări pentru impozitarea progresivă

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu le-a transmis liderilor coaliției că simulările cele trei variante ar fi făcute împreună cu Banca Mondială, FMI și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Citeste si: Duș rece pentru Guvernul Ciucă. Comisia Europeană, prognoza pesimistă privind economia României în 2022

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

De asemenea, PSD va prezenta deducerile de taxe pentru fiecare variantă de impozit progresiv, precum deduceri pentru familiile cu mulți copii ori pentru sumele investite în pilonul 3 de pensii, pilon facultativ.

La discuții participă și ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, pentru discuții despre eventuale compensări la produse agricole.

Una din variantele PSD este sancționarea comercianților care au prețuri mari la produsele agricole pentru care producătorii au primit subvenții. 

Marcel Ciolacu, anunț despre noi măsuri fiscale

Liderul PSD a menţionat încă de luni că sunt  discuţii în coaliţia de guvernare  despre mai multe modificări fiscale. El a precizat că a avut o discuţie telefonică prelungită cu premierul Nicolae Ciucă pe aceste teme și că urmează să fie dezbătute în coaliție.

Marcel Ciolacu a precizat că sunt mai multe măsuri fiscale care trebuie să fie luate şi prezentate până în 1 iunie, astfel încât modificarea Codului fiscal să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2023.

"Sunt mai multe măsuri fiscale pe care cred că va trebui să le luăm şi să le prezentăm până în 1 iunie. După cum bine ştim, Codul fiscal trebuie modificat cu şase luni înainte, pentru ca viitorul buget de stat să îl construim pe măsurile luate de la 1 iunie, cu efecte de la 1 ianuarie", a declarat Marcel Ciolacu la sediul central al PSD.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si