Românii vor plăti impozite de patru ori mai mari pentru locuințe
Vești extrem de proaste în România. Autoritățile au anunțat că impozitul pentru locuințe s-ar putea mări de patru ori, iar românii sunt obligați să scoată mai mulți bani din buzunare.
Oamenii vor plăti impozite de chiar trei sau patru ori mai mari pentru locuințe, comparativ cu cele pe care le plătesc în prezent. Nicolae Ciucă a promis, în urmă cu ceva timp, că o astfel de măsură va fi amânată.
Locuitorii țării noastre ar putea plăti impozite mai mari la proprietățile pe care le dețin. În prezent, nu a fost luată încă decizia de prorogare, iar edilii nu știu ce să facă. Unii primari au venit deja cu grilele care îi obligă pe proprietarii de imobile să plătească sume imense pentru locuințe și terenuri.
Citește si: VIDEO: Cartofii prăjiți se scumpesc. Seceta și prețurile mari la energie se numără printre motive
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
„Asociația orașe din România poate susține necesitatea de schimbare a sistemului de impozitare și de a trece la impozit pe proprietate pe baza unor valori de piață, dar această schimbare se adresează pentru 8,5 milioane de proprietăți, ceea ce înseamnă că va fi imposibil ca noi să putem face acest lucru până la sfârșitul anului.” , a explicat Ionel Chiriţă, președintele executiv al Asociației Orașelor din România, potrivit antena3.ro.
El a anunțat că a comunicat tuturor guvernelor că autoritățile locale au nevoie de legi clare care să poată fi aplicate, iar pentru aceasta, ministerele trebuie să se consulte cu autoritățile locale. Acesta spune că, din păcate, Ministerul de Finanțe nu a făcut această consultare la emiterea acestei ordonanțe și din acest motiv s-a ajuns în această situație.
Citește si: Carnea, ouăle și laptele se scumpesc din toamnă. Se anunță scumpiri pe bandă rulantă
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
„Noi am solicitat că modificările propuse de guvern să fie aplicate începând cu anul 2025. Există o comunicare cu Comisia de Buget din Senat și se pare că săptămâna următoare se va lua o decizie. Noi sperăm să fie cea care să ne permită să aplicăm corect o legislație, pentru că primarii nu își pot face datoria față de cetățenii lor dacă nu au prevederi clare și care să poată fi aplicate. E clar că administrația locală nu poate fi funcționa bine în folosul cetățeanului dacă administrația centrală nu face ceea ce promite”, a mai spus Ionel Chiriţă, potrivit aceleiași surse menționate anterior.