Si mai au o propunere ca salariile- atat la stat, cat si in sectorul privat- sa fie raportate la acest cos lunar. Pentru paine, carnea, branza, dar si celelalate alimente de baza+ produse de igiena de care avem nevoie, cine are de unde scoate din buzunar, lunar 850 de lei.

In acelasi cos al cheltuielilor adaugam combustibilul, apa, electricitatea si gazele. Cand tragem linie, aflam ca intr-o familie cu 3 membri, alimentele si facturile lunare costa mai mult decat un salariu minim pe economie.

Adrian Dohotaru- deputat independent: In momentul de fata a fost evaluat acest cos minim de consum la 2 300 de lei.

Stam cu tot cu copii si punem cu totii ca sa fim. Nu-si permit sa se duca la casele lor mai bine stau cu mama si cu tata.

Sa stiti ca e foarte greu. Chiar si cu doi salariati in casa si cu doi copii la scoala, sa stiti ca e foarte greu.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Valorea actuala a cosului este- in prezent- mult subdimensionata, spune initiatorul proiectului. Cei 20 de senatori si deputati care au facut calculul vor sa arate ca romanii cu salarii mici nu duc o viata buna nici dupa majorarile facute de guvern.

Solutia ar fi, cred ei, ca in valtoarea scumpirilor, acest cos minim sa fie evaluat trimestrial, in functie de evolutia preturilor si inflatie.

Adrian Dohotaru- deputat independen: Am luat legatura cu cercetatori care spuneau ca e bine sa avem o astfel de politica a cosului minim si o evaluare obiectiva asa cum se face in alte tari si sa incercam sa reglam atat salariul minim cu un cos minim, dar si alte politici sociale.

Scumpirile ne lasa buzunarele din ce in ce mai goale. Institutul National de Statistica arata ca in ultimele luni ale anului trecut, pretul alimentelor de baza s-a majorat cu peste 4 procente, cel al gazelor naturale cu peste 6 procente, cel al energiei electrice cu circa 3,5 lei la 100 kWh, iar costul unui litru de carburant cu circa 70 – 80 bani.

La salariile care sunt in Romania, preturile sunt foarte mari.

Proiectul legislativ sustinut de cei 20 de politicieni asteapta avizul Guvernului si al Consiliului Legislativ. Greu de crezut insa ca va usura vietile celor nemultumiti si multi. 

Ne-au marit un pic salariile si pensiile si acum au explodat toate! Nu se simt majorarile. Nu, dar asa ne cred pe noi mai prosti.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si