Mii de animale sunt sacrificate in curtile oamenilor sau direct in strada, in conditii ce sfideaza orice norma de igiena. Carnea este apoi expusa la vanzare pe garduri sau atarnata in copaci, spre oroarea trecatorilor.

Priviti cum incearca sa-i ademeasca pe clienti si acesti comercianti. Nu s-au mai chinuit sa atarne pulpele de porc, ci le-au aruncat pe jos, in noroi, si au deschis larg portile ca sa se vada de la sosea.


Speriati ca ar putea fi amendati, cand  vad camera de filmat inchid rapid pravaliile clandestine si se furiseaza dupa gard.
Cativa metri mai incolo, un alt comerciant, suparat foc si el ca e filmat, ne tranteste poarta in nas si sustine ca nu vinde nici un gram de carne. Cu toate ca  la intrare sta atarnat anuntul cu "porci de vanzare". Are o explicatie bizara pentru asta.
Dar atunci de ce se ascunde, daca nu incalca legea? Priviti ce metoda a nascocit ca sa nu mai putem filma porcul proaspat transat.
Galantarele improvizate in aer liber sunt boala curata, avertizeaza specialistii, mai ales ca acesti comercianti vand carnea fara vreun aviz de la veterinar. Culmea e ca tranzactiile se fac in vazul politistilor, parca incapabili sa stopeze fenomenul. 
In opt judete au aparut cazuri de trichineloza in ultimele zile.
28 de persoane care au mancat carne infestata au ajuns la spital. 11 numai in Galati.

dr. MIHAELA GANEA – dir. Spitalul de Boli Infectioase Galati: "Dintre acestia, trei copii si un adolescent, toti cu stare buna, fara semne clinice de boala. Fiecare a primit o reteta cu un antiparazitar, activ pe trichinela spiralis in faza intestinala a infectiei."

VASILE STEFAN – dir. D.S.V.S.A. Galati: "Pentru a nu va pune viata in pericol, cetatenii trebuie sa cumpere carne de porc doar din unitati avizate sanitar-veterinar.
In momentul in care cineva cumpara din locuri neautorizate isi asuma tot riscul"
Bine ar fi sa duceti carnea la un veterinar inainte de a o consuma. Analiza pentru depistarea trichinelozei dureaza o ora si costa 20 de lei. Dar va poate feri de pericole!

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si