Înălțarea Domnului 2023. De ce se vopsesc ouă roșii pentru această sărbătoare? Tradiția care aduce noroc și sănătate!
Înălțarea Domnului 2023. Înalțarea Domnului are loc la 40 de zile după Paște și este una dintre cele mai importante sărbători pentru credinicioși. Ce tradiții se respectă în această zi?
Înălțarea Domnului 2023.Înălțarea Domnului este sărbătorită după 40 de zile de la Învierea Sa. Această sărbătoare este marcată cu cruce roșie în calendarul ortodox.
Înălțarea Domnului 2023. Care este semnificația sărbătorii?
Înălțarea Domnului este una dintre cele mai importante sărbători creștine, reprezentând momentul în care Iisus Hristos s-a înălțat la ceruri la 40 de zile după Înviere, în fața ucenicilor săi.
Această sărbătoare are o semnificație aparte pentru creștini și reprezintă împlinirea profețiilor Vechiului Testament despre venirea lui Mesia, întrucât Isus a fost ridicat la ceruri ca să se așeze la dreapta Tatălui.
Semnificația Înălțării Domnului este una deosebit de importantă pentru credincioși, deoarece ea simbolizează finalitatea lucrării lui Hristos pe pământ, acesta fiind ridicat la ceruri ca să ne pregătească locul și să ne ofere o cale spre
mântuire.
Sărbătoarea Înălțării Domnului nu are o dată fixă, ci este în funcție de ziua în care pică Paștele. Un lucru cert este acela că pică în aceeași zi a săptămânii, joi.
Înălțarea Domnului 2023. De ce este bine să vopsești ouă roșii pentru această sărbătoare?
În tradiţia populară, marele praznic este însoţit de numeroase obiceiuri şi tradiţii.
Aceasta este ultima zi din an când se vopsesc ouă roşii.
Ca şi la Paşte, de Înălţare, ouăle se înroşesc şi se sfinţesc la biserică . La sfârşitul slujbei, se împart săracilor pachete cu preparate specifice praznicului: ouă, pască, plăcinte, pâine, ceapă verde şi rachiu. În numeroase localităţi din Muntenia, bărbaţii păstrează tradiţia şi poartă frunze de nuc la brâu, pentru a nu avea dureri de spate.