Close sidebar
Close sidebar

Inca o tornada surprinsa in Romania, la Craiova. Ce spun meteorologii despre aceste fenomene

Sunt sau nu sunt tornade in Romania? In urma cu putin timp, angajatii statiei meteo din Craiova au surprins un astfel de vartej. Surprinzator e insa ca, desi in urma cu cateva zile specialistii spuneau ca vijelia de la Facaieni nu a fost tornada, astazi, lucrurile par sa stea altfel.

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Imaginile sunt filmate in apropiere de Craiova. In plina informare de vreme rea, iata si efectul: pe cer pare sa se fi format o tornada.

Citeste si: Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Liam Payne! Ce s-a întâmplat înainte cu doar câteva zile ca artistul să-și piardă viața- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat într-o țară din Europa după ce s-a aflat de cazul americanului care s-a trezit în timp ce medicii îi scoteau inima- antena3.ro

Chiar cei de la statia meteo au surprins, in fotografii, spectaculosul fenomen, vazut din ce in ce mai des in tara noastra. Totusi, specialistii evita sa-i spuna, raspicat, tornada! "In situatiile cand vartejul respectiv atinge solul putem vorbi despre o tornada. La sol se simt intensificarile de vant, dar vartejul respectiv nu a atins solul. Nu s-au produs pagube in zona", spune Ion Marinica, meteorolog.


 
In schimb, luni, in localitatea Facaieni, un astfel de vartej, dar de dimensiuni colosale,  a semanat dezastru.

Din pacate, pana sambata seara, toata tara ramane sub avertizare meteo. Asadar, ne asteapta inca doua zile cu ploi torentiale, descarcari electrice si grindina.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI