Peste jumătate dintre copiii şi adolescenţii din centrul de plasament din localitatea Filipeştii de Târg, aflat în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova, au fost diagnosticaţi cu coronavirus. Cel mai mic dintre ei are opt ani.

Cinci dintre angajaţii centrului sunt, de asemenea, infectaţi cu COVID-10.

Anunţul făcut de Direcţia de Sănătate Publică Prahova

"Direcţia de Sănătate Publică Prahova a identificat un nou focar la un centru de plasament din Filipeştii de Târg, din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, unde 18 persoane

au avut rezultate pozitive la testarea SARS-CoV-2. Este vorba despre 13 beneficiari, cu vârste între 8 şi 19 ani, dintre cei 23 testaţi şi cinci angajaţi dintr-un total de 41. Conform DSP, angajaţii depistaţi pozitiv au mers la spital în vederea evaluării, iar beneficiarii au fost consultaţi la Spitalul Municipal Câmpina unde au şi rămas internaţi. Ceilalţi zece au fost testaţi negativ. Mai sunt aşteptate rezultate pentru restul personalului angajat”, informează, vineri, Prefectura Prahova.

Citeste si: Judeţele cu cele mai multe cazuri de COVID-19

4.447 de cazuri de coronavirus, în judeţul Prahova

Potrivit celei mai recente raportări oficiale privind situaţia îmbolnăvirilor, de joi până vineri, 64 de prahoveni au fost diagnosticaţi cu COVID-19, numărul total al persoanelor infectate de la începutul pandemiei şi până în prezent, în judeţul Prahova, fiind de 4.447.

Din totalul celor confirmaţi de la începutul epidemiei, 145 de prahoveni au decedat.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Focar de coronavirus în Prahova
Focar de coronavirus în Prahova

Citeste si: Adevărul crud pe care medicii nu-l spun despre noul coronavirus! Fiul Irinei Loghin, dezvăluiri teribile din spital: toți ne vom îmbolnăvi!

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu coronavirus, în Prahova, este de 328, dintre care 300 de paturi sunt ocupate. Un singur loc pentru bolnavii cu COVID-19 era liber, vineri după-amiază, la Terapie Intensivă, în timp ce unitatea mobilă de terapie intensivă, a cărei instalaţie de climatizare s-a defectat în urmă cu două săptămâni, este în continuare nefuncţională.

Citeste si: Cele două simptome-cheie ale Covid-19 la copii. Nu tusea sau pierderea mirosului apar primele


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si