Ministerul Afacerilor Externe a făcut un anunț cu privire la decesul unui ostatic român, cu dublă cetățenie.

„În continuarea precizărilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul situației de securitate din Statul Israel și Fâșia Gaza, precizăm că autoritățile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, ostatic în Fâșia Gaza”, anunță MAE.

MAE a transmis condoleanțe familiei îndoliate. Ambasada României la Tel Aviv menține contactul cu autoritățile israeliene.

În acest moment, în Fâșia Gaza se mai află ostatică o persoană, cu dublă cetățenie, israeliană și română, context în care Ministerul Afacerilor Externe reiterează necesitatea eliberării tuturor ostaticilor din Fâșia Gaza. 

Până în acest moment MAE a confirmat moartea a trei persoane cu cetățenie română și israeliană care au fost ținute ostatice în Fâșia Gaza, potrivit ȘtirileProtv.ro.

Tal Chaimi, românul cu dublă cetățenie, care a fost ținut ostatic de Hamas, a decedat

Acesta a fost luat prizonier de teroriștii Hamas, fiind răpit din kibbutz-ul pe care îl fondase străbunicul de la Buzău, venit în Israel după cel de-al Doilea Război Mondial, potrivit Digi24.ro.  

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Soția românului a venit în România, la sfârșitul lunii octombrie, pentru a cere sprijin autorităților.

Tal Chaimi a lăsat în urmă o soție îndurerată și trei copii: gemeni, în vârstă de 9 ani și un băiețel de 6 ani.

Citește și: VIDEO- Tal Chaimi, românul cu dublă cetățenie, care a fost ținut ostatic de Hamas, a decedat. Vestea a fost dată de familia sa

Cine a fost Tal Chaimi?

Soția românului luat ostatic de către Hamas, în Fâșia Gaza, a acordat un interviu pentru Digi24.ro

„Am primit informația că soțul meu e dispărut. Știm că nu este în Israel, dar nu știm situația momentan. Nu știu. E tată, are o familie. Vrea să ne protejeze. Nu știu exact, la 3 dimineața am vorbit cu ei, au spus că el e bine, dar nu poate vorbi și n-am mai auzit nimic de el.

Așa cred, nu știm. El nu e în Israel.  E doar un tată, nu a vrut să facă rău nimănui. Crede în pace, în familia lui, în bunicii săi.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Ei nu sunt în țară, sunt născuți în România. Vreau doar să trăiască în pace și să nu facă rău nimănui... Vă rog să-l aduceți înapoi... Sper în primul rând că e în viață... S-ar putea să fie și mort, deci sper că trăiește.

Și sper să se întoarcă acasă curând pentru că dacă stă acolo e periculos.

Citește și: Mesajul sfâșietor transmis de soția lui Tal Chaimi, românul decedat, după ce a fost luat ostatic de Hamas. ,,Cât de mult am sperat la un altfel de final"

Timpul trece... Foarte repede, cred că de câteva zile, de sâmbătă, 7 octombrie... Mi s-a comunicat că e dispărut. Doar atât, nimic mai mult. Și acum două, trei zile am aflat că lipsește, dar că este și ostatic. Aș prefera să fie răpit, pentru că ar fi în viață”, a declarat soția românului ținut ostatic de Hamas, potrivit Digi24.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si