Prima sesiune a Bacalaureatului debuteaza azi cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana (proba A), se arata intr-un comunicat al Ministerului Educatiei Nationale. "Testarea se va desfasura pe durata a trei zile, in perioada 13-15 iunie, iar in intervalul 15-17 iunie va avea loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna (proba B). Saptamana viitoare, intre 21 si 24 iunie, se va desfasura evaluarea competentelor digitale (proba D).

Probele orale se incheie cu evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C), programata intre 27 iunie si 1 iulie", mai precizeaza MENCS.

Rezultatul obtinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, respectiv in limba materna nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta corespunzator grilei aprobate la nivel national: experimentat, avansat si mediu. Candidatul care la una din probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale refuza sa raspunda sau sa rezolve subiectele propuse se considera ca nu a sustinut proba, mentioneaza MENCS.

Rezultatele de la Bac se vor afisa pe 12 iulie
Rezultatele de la Bac se vor afisa pe 12 iulie

Probele scrise ale examenului national de Bacalaureat din aceasta sesiune vor incepe luni, 4 iulie, cu examenul la Limba si literatura romana (proba E)a).

Iata calendarul complet al examenelor:

13- 15 iunie- Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala i limba romana – proba A

15- 17 iunie- Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna – proba B

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

21 – 24 iunie- Evaluarea competentelor digitale – proba D

27 iunie- 1 iulie- Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limaă de circulatie internationala – proba C

4 iulie- Limba si literatura romana – proba E)a) – proba scrisa

5 iulie- Limba si literatura materna – proba E)b) – proba scrisa

6 iulie- Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – proba scrisa

8 iulie- Proba la alegere a profilului si specializarii – proba E)d) –proba scrisa

12 iulie- Afisarea rezultatelor (pana la ora 16.00)

12 iulie - Depunerea contestatiilor (orele 16.00 – 20.00)

13 -15 iulie- Rezolvarea contestatiilor

16 iulie- Afisarea rezultatelor finale

MENCS reaminteste faptul ca pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie sa indeplineasca, cumulativ, conditiile referitoare la sustinerea tuturor probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale, sustinerea tuturor probelor scrise si nota 5 la fiecare dintre acestea, obtinerea mediei 6 cel putin, la probele scrise.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si