Close sidebar
Close sidebar

India - Nouă oameni au murit şi peste 300 au fost spitalizaţi în urma unei scurgeri de gaz chimic

Cel puţin nouă oameni au murit şi peste 300 au fost spitalizaţi, joi, în urma unei scurgeri de gaz chimic înregistrată la o fabrică de produse din polistiren din India, relatează Reuters.

M.A.,


DISTRIBUIE
acest articol

Incidentul a avut loc la uzina LG Polymers din sudul Indiei.

Sute de oameni au fost evacuaţi din zonele limitrofe, au transmis autorităţile.

Un reprezentant al autorităţilor din Visakhapatnam a spus că emanaţiile de stiren au apărut la primele ore ale zilei de joi.

Citeste si: Angela Merkel, anunţ important: ”Trebuie să fim în continuare conştienţi că suntem încă la începutul pandemiei"

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Arheologii au găsit cocaină în creiere mumificate ale unor italieni: Drogul a ajuns în Europa cu 200 de ani mai devreme decât se credea- antena3.ro

„Sute de oameni l-au inhalat şi fie şi-au pierdut cunoştinţa, fie au prezentat probleme respiratorii”, a scris pe Twitter comisarul Srijana Gummalla.

Un comisar-adjunct al poliţiei din Visakhapatnam a declarat pentru Reuters că cel puţin 9 oameni au murit şi între 300 şi 400 au fost spitalizaţi. Alţi 1.500 de oameni au fost evacuaţi. Zonele de pe o rază de 3 kilometri de uzină au fost cele mai afectate.

Citeste si: Ministrul de Interne, Marcel Vela, a spus ce restricții vor fi ridicate după 15 mai

Prim-ministrul indian Narendra Modi a transmis că a discutat cu oficialii din ministerul de Interne şi cu reprezentanţi ai Autoriăţii Naţionale pentru Gestionarea Dezastrelor, care monitorizează criza.

Citeste si: Scandal la morga din Bacau, cu soferul unei masini funerare: "Asa cari tu covidu'? Tu ne imbolnavesti pe toti!"

Uzina LG Polymers fabrică produse din polistiren. Materialul brut folosit, stirenul, este foarte inflamabil şi elimină un gaz otrăvitor când arde.

Proprietarii uzinei nu au comentat incidentul.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI