In toate cele 13 produse s-au gasit 9 aditivi alimentari, dupa cum urmeaza.
Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro
E101 – Riboflavina este un colorant galben sau galben portocaliu care are o solubilitate scazuta.
E150a – Caramel simplu este cel mai utilizat colorant artificial si poate provoca hiperactivitate si probleme gastrointestinale. Consumul lui nu este recomandat copiilor hiperactivi.
E270 – Acidul lactic este folosit ca stabilizator si conservant. Poate produce reactii alergice ca mancarimi, inflamarea limbii si a mucoaselor, respiratie greoaie, secretii nazale, favorizeaza subtierea smaltului dentar si aparitia cariilor, poate irita mucoasele sistemului digestiv producand diverse afectiuni digestive.
E304 – Palmitat de ascorbil este un antioxidant care poate ataca smaltul dintilor.
E307 – Alfa tocoferol este unextract din uleiuri vegetale bogate in tocoferoli (vitamina E), in special floarea soarelui si este folosit ca antioxidant. Poate avea un efect antinutritiv, reducand digestia lipidelor, poate provoca o usoara hipertrofie a ficatului si in anumite conditii poate provoca chiar efecte alergice.
E327 – Lactat de calciu este folosit drept conservant, in special impotriva drojdiilor si fungilor, mai este folosit pentru a creste stabilitatea antioxidantilor si pentru a preveni uscarea diferitelor produse. Poate provoca stari de hipercalcemie si insuficienta renala.
E330 – Acidul citric este un compus organic, cristalin, fara culoare, care apartine clasei de acizi carboxidici si este folosit ca acidifiant. Poate provoca dureri abdominale si poate ataca smaltul dintilor.
E621 – Monoglutamat de sodiu poate produce dureri de cap, slabiciune.
E635 – Ribonucleotid disodic poate provoca alergii si trebuie evitat de persoanele astmatice.
Arome – termenul se refera la produsele care nu sunt destinate consumului sub aceasta forma, care sunt adaugate produselor alimentare pentru a le da sau modifica mirosul si/sau gustul.
Gasiti AICI mai multe informatii.