Datele sunt valabile pentru anul 2014, atunci cand salariul minim pe economie, brut, era de 850 de lei pe luna, si nu include maririle de salarii de stat din 2015 si 2016.

Conform cercetarilor, femeile castiga mai putin 5% decat barbatii, insa exista si domenii in care femeile castiga mai bine, precum: servicii administrative si activitati de servicii suport (29,1%), constructii (19,9%), transport si depozitare (7,0%), industrie extractiva (6,6%), distributia apei, salubritate(2,7%), administratie publica (0,9%), informeaza hotnews.ro.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Datele arata ca cresterea salariala este data si de inaintarea in varsta. Cele mai mari salarii sunt realizate de romanii in varsta de 55-64 ani (2569 lei lunar/persoana in expresie bruta, respectiv 1843 lei lunar/persoana in expresie neta).

Romanii cu studii superioare primesc un salariu mai mare de 2,7 ori decat cu cei cu nivel de educatie inferior.

Cel mai mare salariu mediu brut anual revine barbatilor din intreprinderile foarte mari (cu peste 1000 salariati) care realizeaza 37990 lei/an, reprezentand 135,3% fata de castigul mediu anual pe economie, mai noteaza INS.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si