Inspectorii Sanitari de la Directia de Sanatate Publica (DSP) Alba au facut un control la Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud, in urma caruia au decis inchiderea temporara a sectiei a II-a si mutarea pacientilor pe alt palier disponibil.

“Unitatea sanitara a fost amendata cu suma de 5.000 de lei. Alta masura dispusa este montarea de usi cu plase metalice la usile de la terase. Motivul este dat de faptul ca spitalul are o curte de 2.700

de metri patrati si este posibil ca un soarece sa intre pe usa de la terasa care da direct in salon”, a precizat Ministerul Sanatatii, potrivit News.ro.

Potrivit sursei citate, alte deficiente in ceea ce priveste proceduri legate de conditiile igienico-sanitare nu au fost constatate de inspectorii sanitari.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Directorul Directiei de Sanatate Publica Alba, Alexandru Sinea, a declarat, marti, pentru News.ro, ca institutia a declansat o ancheta sanitara cu privire la conditiile igienico-sanitare din Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud, dupa ce pe retele de socializare pacienti ai unitatii medicale au postat imagini si filmulete cu soareci si insecte in saloane.

"O echipa de inspectori sanitari s-a deplasat astazi la Aiud, unde au demarat o ancheta privind conditiile de deratizare, daca au fost incheiate contracte de deratizare si daca acestea au fost constatate. Daca se vor constata deficiente se vor aplica masurile legale”, a spus Alexandru Sinea.

La randul sau directorul Spitalului de Pneumoftiziologie din Aiud, Vasile Vultur, a declarat ca unitatea are un plan de dezinsectie si deratizare, iar aceste operatiuni au fost realizate conform normelor sanitare.

El a recunoscut ca intr-unul din saloanele spitalului ar fi fost prins recent un soarece, insa sustine ca acesta ar fi intrat pe balcon, deoarece spitalul se afla intr-un parc natural foarte mare.

Cazul a ajuns in presa si in atentia autoritatilor dupa ce un tanar internat in Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud a postat pe pagina de Facebook filmulete si fotografii cu soareci si insecte in saloanele unitatii medicale. Intr-unul dintre filmulete tanarul arata un soricel ascuns in salon si posteaza mesajul "Uite ce avem in spital. El este doar unul din cei cinci prinsi”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si