Înscrierile la aceste cursuri au început în martie 2021 în urma apelului lansat de Ambasadei Turciei la Bucureşti către oficialităţile române

Directorul institutului, Mustafa Yıldız, ne-a oferit câteva informaţii despre cursurile de limba turcă şi nu numai. Acesta a declarat că: „Am început ultima perioadă a anului 2021 cu 300 de cursanţi în proiectul de cursuri de limba turcă pentru angajaţii din sistemul de stat, totalul cursanţilor din 2021 crescând astfel la 1700, număr pe care ne propunem să-l creştem şi în anul următor.

În cadrul „Acordului bilateral de instruire şi cooperare militară” dintre Turcia şi România institutul nostru predă limba turcă militarilor români şi, în acelaşi timp, militarii turci sunt instruiţi în limba română.

Institutul "Yunus Emre" – Sufletul Turciei din Bucureşti

Institutul "Yunus Emre" – Sufletul Turciei din Bucureşti

Prin protocolul de cooperare semnat cu Primăria Municipiului Giurgiu am deschis un curs de limba turcă la care participă o parte din angajaţii acestei primării. În plus, angajaţii Muzeului Municipiului Bucureşti, ai Consiliului Judeţean Argeş şi ai Muzeului Judeţean Argeş au început să înveţe limba turcă în instituţia noastră. Înscrierile curg, motiv pentru care avem cursanţi şi pentru cursurile din viitorul apropiat.

Citeste si: Protocol de cooperare între Institutul Yunus Emre şi Primăria Municipiului Giurgiu. Ce activități vor fi organizate în orașul de la Dunăre?

Concurs de fotografie

În altă ordine de idei, la sfârşitul acestei luni se vor încheia înscrierile la concursul nostru de fotografie. Pe data de 2 decembrie juriul de specialitate va face selecţia finală, iar fotografiile alese vor fi publicate pe reţelele sociale pentru votul publicului.

Pe lângă premiul în bani, fiecare câştigător va avea inclus un curs gratuit de limba turcă.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: În timp ce se tatua pe spate, un bărbat a făcut atac de cord și a murit- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Institutul "Yunus Emre" – Sufletul Turciei din Bucureşti

Institutul "Yunus Emre" – Sufletul Turciei din Bucureşti

În cadrul întrevederilor cu Corul Naţional de Cameră „Madrigal-Marin Constantin”, am convenit să înfiinţăm corul de copii „Prietenia Copiilor” al Institutului „Yunus Emre”. În urma anunţului pe canalele oficiale am început să primim înscrieri, în funcţie de care, în decembrie sau cel mai târziu în ianuarie 2022 vom începe repetiţiile. Planificăm ca, în cursul anului 2022 să concertăm cu un repertoriu format atât din piese româneşti cât şi turceşti.

Citeste si: "Toamna în România prin ochii mei"- un concurs de fotografie inedit

Începe cursul de ebru (hârtie marmorată)

De asemenea, va începe cursul de ebru (hârtie marmorată), meşteşug prin excelenţă turcesc la care înscrierile sunt în toi. Cursul este o metodă foarte bună de a scăpa de haosul vieţii de zi cu zi, şi de a ne limpezi gândurile în timp ce suntem concentraţi la ceea ce lucrăm.”

Institutul "Yunus Emre" – Sufletul Turciei din Bucureşti

Institutul "Yunus Emre" – Sufletul Turciei din Bucureşti

Citeste si: Ce trebuie să facă angajații de la privat pentru a intra în posesia voucherelor de vacanță în 2025? Este vorba de o valoarea maximă de 24.300 de lei- kfetele.ro

Citeste si: Aamir Khan, despre conflictul aprig cu Salman Khan pe platourile de filmare ale filmului „Andaz Apna Apna”- radioimpuls.ro

Citeste si: „Arborele prințesei” i-a făcut pe mulți români să piardă bani. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu plantațiile de Paulownia din țara noastră- antena3.ro

„Cursurile şi evenimentele noastre sunt deschise întregii comunităţi, fără limite de vârstă sau gen.” a adăugat acesta.

Citeste si: „Haideţi să ne cunoaştem” în România, eveniment organizat de Institutul Yunus Emre din Capitală

În condiţiile pandemiei, Institutul "Yunus Emre" din Bucureşti s-a adaptat rapid încă de la început şi îşi continuă activităţile pe internet şi în mediile virtuale de socializare, şi chiar faţă în faţă, luând în considerare restricţiile impuse de autorităţi. Prin cursurile şi competiţiile culturale pe care le organizează, Institutul „Yunus Emre” din Bucureşti îşi îndeplineşte scopul de a promova cultura, arta, istoria şi limba turcă în România prietenă şi soră.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si